07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Can Tatlı Geldi
Can Tatlı Geldi

Can Tatlı Geldi

ABD’de tutuklanan Reza Zarrab ile ortak olduğu belirtilen ve İran’ın petrol parasını çalmakla suçlanan Zencani, cezasında indirim için Türkiye’deki mal varlıklarını İran’a devretti. Zencani bazı ülkelerde yediemin ve ortak kullandığını itiraf etmişti.

Zencani’nin Avukatı Resul Kuhpayezade, Zencani’nin iyi niyet göstegesi olarak ve verilen idam cezasında indirim yapılması amacıyla yurtdışındaki malvarlıklarının bir bölümünü noter huzurunda devlete devrettiğini söyledi. Kuhpayezade, “Zencani, cezaevinde yetkililerle yapılan görüşmede yurtdışındaki mal varlığının listesini açıklayıp mallarının vekâletini bir kısmını Petrol Bakanlığı’na devretti” dedi.

Devredilen Mallar Türkiye’de

Zencani’nin avukatı söz konusu malların Türkiye’de olduğunu ve bu malların Zencani’nin “emanetçilerinin” elinde bulunduğunu söylemekle yetinirken, malların neler olduğu ve Türkiye’de kime emanet edildiğini açıklamadı.

Türkiye’deki o malları kime emanet etmişti?

ABD’de tutuklanan İran ve Türkiye vatandaşı Reza Zarrab ile ortak olduğu belirtilen Zencani, mahkeme sürecinde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerde ortak kullandığını itiraf etmişti. İran devleti, 2.8 milyar dolar dolandırmakla suçladığı Zencani’yi tutukladıktan sonra ülkedeki mal varlığına el koymuştu. İran, işadamının içerideki mal varlığının dolandırdığı parayı karşılamadığını, asıl servetinin yurtdışında olduğunu belirtiyor.