07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Saray’ın Yargısından Siyasi Paylaşım
Saray’ın Yargısından Siyasi Paylaşım

Saray’ın Yargısından Siyasi Paylaşım

Tayyip Erdoğan tarafından 2014’te avukatlar arasında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine atanan, anayasa değişikliğinin ardından da yeni Hâkimler ve Savcılar Kurulu ataması ile Danıştay üyeliğine getirilen Aysel Demirel, Twitter hesabından CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştirdi.

Saray’ın Yargısından Siyasi Paylaşım

Aysel Demirel Twitter hesabından, İnce’nin, 2013, 2014 ve 2018 tarihli türban konulu açıklamalarını paylaştı. Demirel’in tweet’lerine göre 2013’te “Başörtüsü özgürlük değildir. Özgürlükten vazgeçmektir. Başını açma özgürlüğünden vzageçmektir” diyen İnce, 2014 yılında okullarda başörtüsünün serbest bırakılması ile ilgili olarak “Aldığınız karar cumhuriyete meydan okumaktır” ifadelerini kullandı.

Demirel’in paylaşımına göre İnce, aday olduktan sonra da “İster evinde tak, ister dışarıda, ister devlette tak. Başörtü meselesi milletin meselesi olmaktan çıkmıştır” dedi.

Demirel, tweet’inde, “Evet çok şükür başörtüsü mesele olmaktan çıkmıştır bugün gizlemeye çalıştığınız gerçek niyet ve çabalarınıza rağmen. Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız” değerlendirmesini yaptı.

Twitter hesabından CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Danıştay üyesi Aysel Demirel, tepkiler üzerine tweet’ini sildi.