07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » 17 Aralıkçıların Mal Telaşı
17 Aralıkçıların Mal Telaşı

17 Aralıkçıların Mal Telaşı

17 Aralık Yaolsuzluk ve Rüşvet Operasyonlarında gözaltına alınan Reza Zarrab, ve soruşturmada isimleri geçen dönemim AB Bakanı Egemen Bağış ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan taşınmazlarını nakte çeviriyor…Önce Egemen Bağış, ortağı olduğu şirketlerindeki hisselerini devretme kararı almış, ardından Reza Zarrab bütün taşınmazlarını satma kararı almıştı..Şimdi de Zafer Çağlayan’ın aile şirketi bölünme kararı aldı…

İşte 17 Aralıkçıların “Nakte Dönme” Hikayesi;

EGEMAN BAĞIŞ ORTAĞI OLDUĞU FİRMALARDAKİ HİSSELERİNİ DEVREDİYOR

egemen-bagis_0

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında Rıza Sarraf ile ilişkilerine ait ses ve görüntü kayıtları çıkan ve Kuran’ı Kerim ile dalga geçtiği ses kayıtları iddiası ile gündeme gelen Eski Türkiye Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış ortağı oldukları şirket hisselerini devretme kararı aldı.

Egemen Bağış’ın Amrullah Alevcan’la birlikte ortak olduğu “BNB Hazır Giyim firmasının” yine Amrullah Alevcan’a ait Anatolı Tasarım Firması’na devredilmesine ilişkin ilan, 10 Şubat tarihli Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. İlanda, 1 Şubat tarihi itibariyle birleşme kararı alındığına dikkat çekilirken, 6 Şubat’tan itibaren de birleşmeye dair tüm rapor ve tablolaların ilgililerin incelemesine sunulduğu bilgisine yer verildi. Devredilecek olan BNB Hazır Giyim Firmasını, 2009 yılında Beyhan Bağış ve Egemen Bağış kurdu. 20 bin TL sermayeyle kurulan şirketin 19 bin TL’lik hissesinin sahibi Beyhan Bağış, bin TL’lik hissesinin sahibi de Egemen Bağış oldu. Firma, kısa sürede mağaza açılışları yapmaya başladı. Ünlü bir markanın temsilciliğini alarak Astoria, Kanyon ve Demirören AVM’de satış mağazaları açan firma, daha sonra bu şubelerin bir kısmını kapattı. 2012 yılına gelindiğinde ise firmanın sermaye yapısı değişti. Şirketin büyük ortağı Beyhan Bağış hisselerini Amrullah Alevcan’a devretti. Egemen Bağış’ın şirketteki durumu ise korundu.

10 Şubat tarihli ticaret sicil gazetesinde, Beyhan Bağış’ın hissedar olduğu Dekorname Dekorasyon Firması’nın da Anatolı Tasarım Firması’na devredileceğine dair ilan yayınlandı. Devredilme kararının 1 Şubat’ta alındığı belirtilen ilanda, belgelerin ilgililerin incelemesine sunulduğu ifade edildi. Dekorname firmasının kuruluşu da 2011 yılına dayanıyor. Firma Amrullah Alevcan ve Muhammed Hardalaç ortaklığında kuruldu. Aynı yıl Hardalaç’ın hisselerini alan Beyhan Bağış, büyük ortak haline geldi. Devirle birlikte şirketin yüzde 99’u Beyhan Bağış’ın oldu.

BNB Hazır Giyim ve Dekorname Dekorasyon Firması’nı devralacak olan Anatolı Firması’nın da yeni bir firma olduğu görülüyor. Kayıtlara göre Ocak ayında Amrullah Alevcan’ın kurduğu firma, şubat ayında da devralma kararlarına imza attı.

 

REZA ZARRAB ÖNCE ŞARKICI EŞİNDEN BOŞANMA KARARI ALDI, ARDINDANTAŞINMAZ MALLARINI SATIŞA ÇIKARDI

riza-sarraf-671

500 milyon liralık serveti ile Türkiye’nin önde gelen zenginleri arasında bulunan ve 17 Aralık Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet  Operasyonu’nun kilit ismi olarak bilinen işadamı Reza Zarrab tüm mal varlığını satışa çıkardı. Ekonomi kulisleri bu haberle çalkalanırken bir iddia da magazin gündemine düştü. Sarraf’ın 6 yıllık eşi Ebru Gündeş’ten boşanmak için avukatına talimat verdiği ortaya çıktı..
İran’da, Rea Zarrab’ın ortağı olarak bilinen Babek Zencani’ye idam cezası verilmesinin ardından, muhalefet partileri dava dosyasının getirilip Türkiye’deki bağlantıların da ortaya çıkarılmasını istemişti. Tüm bu gelişmelerin ardından Reza Zarrab önemli bir kısmı gayrimenkul olan varlıklarının tamamını satışa çıkardı.

Son olarak Fındıklı’daki bir binayı 72 milyon dolara satın alan Sarraf’ın; İstanbul’da 62 dairesi, Boğaz’da bir yalısı, Boğaz manzaralı köşkünün, otelinin, fabrikasının ve çok sayıda ofis katının olduğu biliniyor. Yaklaşık 300 milyonluk gayrimenkule sahip olan Rıza Sarraf’ın 500 milyon liranın üzerinde bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

İstanbul Boğazı’ndaki Tarihi Yalı da Satış Listesinde

Zarrab’ın yalısı Beykoz Kanlıca’da 116 ada 4 parsel üzerinde yer alıyor. 350 metrekarelik yalı aynı zamanda hemen bitişikteki eşi Ebru Gündeş’e ait yalıyla komşu. İkiz yalının değerinin 30 milyon liraya yakın olduğu belirtiliyor. Zarrab’a ait ofis katları Bahçelievler’deki Metroport Busidence Plaza’da yer alıyor. Tapuda Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 251 ada 27 parsel üzerinde yer alan plazadaki 2 ofis katı, Zarrab’ın üzerine 25 Temmuz 2009 tarihinde kaydedilmiş. Zarrab’ın şirketi Royal Holding’in merkez adresi de burası. Zarrab’ın ayrıca Gökdelen Sapphire’de yaklaşık 4 milyon liralık dairesi ve 1 milyon 850 bin liralık bir yazlığı bulunuyor.

Şarkıcı Eşinden Boşanma Kararı Aldı

Zarrab, 2010′da evlendiği, kızı Alara’nın annesi Ebru Gündeş’ten de boşanma kararı aldı. Gündeş ve Zarrab  davayı açması konusunda avukat Şeyda Yıldırım’a talimat verdi.

 

ZAFER ÇAĞLAYAN’IN AİLE ŞİRKETİ BÖLÜNME İLANI VERDİ

9744366

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın siyasete girene kadar yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü aile şirketi Akel Alüminyum bölünüyor ve yeni bir şirket daha kuruluyor. Çağlayan’ın kardeşi Şenol Çağlayan ve oğlu Salih Kaan Çağlayan’ın yönetiminde olduğu şirket, bölünme için ilan vermeye başladı.

Hürriyet Gazetesi’nden Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre, kararlarında bir değişiklik olmazsa da 3 ay gibi bir sürenin sonunda bölünme işlemi tamamlanacak. Ankara merkezli Akel Alüminyum Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bölünmesine ilişkin duyuru, 1 Mart’ta Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlandı. 16 Şubat tarihinde Yönetim Kurulu’nun bölünmeye karar verdiği belirtilen duyuruda, 19 Şubat’tan itibaren 2 ay süresince yeni sözleşme ve plan, bölünme raporu, son 3 yılın finansal tabloları ile faaliyet raporlarının ortakların incelemesine sunulacağı ifade edildi. 1 Mart’tan itibaren de ilana çıkılmaya başlandı. İlanda bölünme kararına atıfta bulunulurken, alacakların da ellerindeki belgelerle beraber 3 ay içinde şirket merkezine başvurması talep edildi. 8 Mart’ta da ilan tekrarlandı.

Yeni Bir Firma Kuruluyor

Akel Alüminyum’un bölünme işlemi tamamlandığında Masem Plastik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adıyla yeni bir şirket daha kurulacak. Akel Alüminyum’un aktifleri ve faaliyetlerinin bir bölümü, yeni şirkete aktarılacak. Akel Alüminyum’un ortaklarının yeni şirkette de pay sahibi olması bekleniyor.

Bölünmeyle ve yeni kurulacak şirketle ilgili detaylar ise işlemin tamamlanmasından sonra netleşecek. Bölünme, çok büyüyen ve çekirdek işletme konusundan uzaklaşan şirketlerin kullandığı bir yöntem olarak öne çıkıyor. Örneğin buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz ev eşyası üreten bir anonim şirket, daha sonra turizm, mobilya işlerine de girerse bu işlerin her biri için bölünme yoluyla ayrı ayrı şirketler kurabiliyor. Ayrıca aile ortaklıklarında, mirasın paylaşılmasında, iki veya üç gruplu ortaklıklarda oluşan sorunları çözmek için de bölünme yöntemine başvurulabiliyor.