07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Derin Alçaklık Kaypaklığı
Derin Alçaklık Kaypaklığı

Derin Alçaklık Kaypaklığı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Mustafa Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu “şüpheli” sıfatıyla ifade verdi. Programda Yeşilyurt’u destekleyen Armağan ve Bahadıroğlu bütün suçu Süleyman Yeşilyurt’a yıkıp, “canlı yayında müdahale edemedik” dediler.

Derin Alçaklık Kaypaklığı

Atatürk’e hakaret eden Mustafa Armağan ile Yavuz Bahadıroğlu öğlenden sonra Bakırköy Adalet Sarayı’na ayrı avukatlarıyla birlikte geldi. Armağan ve Yavuzbahadıroğlu Basın Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar’a ayrı ayrı şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Armağan: Canlı yayında müdahale edemedik

“Bir mektubu konuşmak için Süleyman Yeşilyurt’u çağırdık. Tarih programıydı. Süleyman Yeşilyurt konunun dışına çıktı. Afet İnan’dan bahsetti. Canlı yayındı, müdahale edemedik. Konuşmaları destekleyen ifadeler kullanmadım.”

Bahadıroğlu: Atatürk ile ilgili sözlerine katılmam mümkün değil

“45 yıldır yazarlık yapıyorum. İlk defa savcılığın karşına geldim. Programın moderatörlüğünü yapıyordum. Süleyman Yeşilyurt’u birkaç kez gördüm daha önce ama tanımam. Atatürk ile ilgili sözlere katılmam mümkün değil. Canlı yayın olduğu için müdahale edemedim”

Ne olmuştu?

Basın Savcısı Ertuğrul Sarıyar, geçen hafta Salı günü Süleyman Yeşilyurt ve Hasan Akar hakkında “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından iki ayrı soruşturma başlatmıştı. Soruşturmaların, Süleyman Yeşilyurt’un televizyonda Atatürk hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle, Hasan Akar’ın ise sosyal medyada paylaşılan bir videoda Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyda hanım hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle başlatmıştı. Teslim olan Yeşilyurt tutuklanmıştı.

3 kişi suç duyurusunda bulunmuş

Ancak Yeşilyurt’un katıldığı programın modaratörlüğünü yapan Armağan ve Yavuz Bahadıroğlu hakkında da 3 kişinin suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Suç duyurusu kapsamında da Armağan ve  Bahadıroğlu hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Eski FETÖ’cü Mustafa Armağan tarafından çıkarılan Derin Tarih Dergisi Atatürk’e yaptığı hakaretlerle dikkat çekiyordu. Son olarak dergi, Latife Hanım’a ait olduğunu iddia ederek Atatürk’e hakaret eden bir mektup yayımlamıştı