07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rabia’nın Ruhuna El Fatiha
Rabia’nın Ruhuna El Fatiha

Rabia’nın Ruhuna El Fatiha

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Libya konusunda bir çalışma grubu önerisinde bulunduğunu ve Mısır’ın da bu grubun üyesi olması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Ankara’yı ziyaret eden İtalyan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile ortak basın toplantısı düzenledi. İşte Çavuşoğlu’nun açıklamasından o bölüm;

“Mısır’ın mutlaka katılması gerekiyor”

-Bugüne kadar sürece katılmayanları ikna etmeniz gerekiyor. Bunun için de bir çalışma grubu önerimiz oldu, Mısır’ın da bu grupta yer alması gerektiğini söyledik. İki meclisin başkanlarının da sürece katılımlarını sağlamamız gerekiyor.  Hükümetin bir an önce Trablus’a taşınması gerekiyor bunun için de buradaki çatışmaların durması gerekiyor. Oradaki milislerle görüşüyoruz. Bu süreçte İtalyan General Paolo Serra’nın çabalarını takdir ediyoruz. Libya’da 4500 civarında DEAŞ unsuru var. Bununla mücadeleyi Libya’nın yerel güçlerine mi bırakacağız, biz operasyonlara destek mi vereceğiz, Libya’da düzenli ordunun kurulmasına mı yardımcı olacağız, bunların tartışılması gerekiyor. Seçim için gerekli kurumların oluşturulması gerekiyor.