07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rabia’ya Elveda
Rabia’ya Elveda

Rabia’ya Elveda

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde Mısır’a gitti.Kahire Uluslararası Havalimanı’nda Hisarcıklıoğlu ve  yanındaki üç kişilik heyeti Türkiye’nin başkent Kahire’deki Maslahatgüzarı Elçi  Müsteşar Ali Rıza Güney karşıladı.

G20 zirvesi öncesi cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu görüşmenin ardından özel uçakla Mısır‘a gitti.Hisarcıklıoğlu Erdoğan ile görüşmesini twitter hesabından “G20 ile ilgili çalışmalarımız hakkında Cumhurbaşkanımıza bilgi verdim” diyerek duyurdu.

rıfat2

 

Kahire Uluslararası Havalimanı’nda Hisarcıklıoğlu ve  yanındaki üç kişilik heyeti Türkiye’nin başkent Kahire’deki Maslahatgüzarı Elçi  Müsteşar Ali Rıza Güney karşıladı. Hısarcıklıoğlu, Mısır temasları ile ilgili ayrıntıları da yine twitter hesabından paylaştı.

rıfat3

Mısır medyasında geniş yer bulan ziyaret, iki yıl aradan sonra  Türkiye’den üst düzey bir yetkilinin Mısır’ı ziyaret ettiği ve iki ülke  arasındaki ticari ilişkiler adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ziyaret Türkiye’nin Sisi yönetimine karşı yumuşadığı ve Rabia politikasının sona ermesi olarak da değerlendiriliyor.