07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “El Nusra Toplantısında Türk General Öldü”
“El Nusra Toplantısında Türk General Öldü”

“El Nusra Toplantısında Türk General Öldü”

Suriye izlenimlerini yazan İngiliz Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu bir generalin, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ile toplantıdayken öldürüldüğünü iddia etti. Fisk, Türkiye’nin  Nusra militanlarının geçmesi için İsrail’in Lübnan’da yaptığına benzer iki küçük beton yol inşa ettiğini, hatta bir Türk askeri kamyonetini bu yol üzerinde gördüğünü yazdı.

İşte İngiliz Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk’in makalesinde yeralan o 2 vahim iddianın detayları;

“Nusra Savaşçıları İle Buluşan Yüksek Rütbeli Bir Türk Subayı Bombalama Sırasında Öldü”
-Karşılaştığım birçok üst rütbeli subay, Suriye topçusunun ateşiyle ölmüş yüksek rütbeli bir Türk subaydan bahsediyor. Tümgeneral Şahin Hasret olarak veriyorlar adını. Nusra savaşçılarıyla toplantı yaptığı sırada buluştukları evi Suriye ordusu vurmuş. Suriyelilerin özgüvenlerinin artmış olduğunu görebiliyorsunuz, keskin nişancı korkusu olmadan tepe üstünden topçu atışlarını takip ediyorlar.
Ama belki de bildikleri bir şey var. Nusra arada sırada tek bir havan atışıyla karşılık verebiliyor Suriye topçusuna. Suriye zırhlılarını ve tepeye giden yollarda topçu mevzilerini filme alırken hiç kimse bizi engellemeye kalkışmadı. Gerçekten de birçok otomatik topçu bataryası var, şık kamuflaj boyaları, cephane dolu variller bu yakınlarda Moskova’dan epey bir hediye geldiğinin göstergesi.

“Türkiye Nusra Militanları İçin Beton Yol İnşaa Etti”

Fisk, Türkiye’nin Nusra militanlarının geçmesi için İsrail’in Lübnan’da yaptığına benzer iki küçük beton yol inşa ettiğini de öne sürdü. ‘Kendi gözlerimle bir Türk askeri kamyonetinin bu yoldan geçtiğine tanıklık ettim’ dedi. Ancak Türk askeri kaynaklar, bu haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.