07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Eniştesinden Değil, Siyasi Bir Liderden Öğrendi”
“Eniştesinden Değil, Siyasi Bir Liderden Öğrendi”

“Eniştesinden Değil, Siyasi Bir Liderden Öğrendi”

Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimini kimden öğrendiğine dair tartışmayı alevlendirecek yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddianın sahibi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan. Takan, Erdoğan’ın darbe girişimini eniştesinden öğrendiğine yönelik söylemlerinin doğru olmadığını yazdı.

Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimini ‘kimden ve nasıl öğrendiği’ne ilişkin yeni bir iddia daha ortaya atıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı, Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Erdoğan’ın darbe girişimini ‘eniştesinden öğrendiği’ne yönelik söylemlerin gerçeği yansıtmadığını, Cumhurbaşkanı’nın darbe girişimini, saat 18.00 sıralarında bir siyasi liderden öğrendiğini ileri sürdü.

İşte Ahmet Takan’ın o yaısından başlıklar;

“Darbe girişimi gecesinde 6 saatlik bir süreç hala karanlıkta”

“R. Erdoğan’ın “eniştemden haber aldım” diyerek darbe girişiminden saat kaçta haberi olduğuna ilişkin çeşitli özel söyleşilere yansıyan saatlerdeki farklılıklar. Başbakan Binali Yıldırım’ın o koca boşluktaki sürece “darbe girişimini eşten dosttan öğrendim” diye eklemlenmesi… Yaklaşık 6 saatlik bir süreç hâlâ boşlukta duruyor. Hâlâ aydınlatılamadı veya aydınlatılması istenmiyor… Cumhurbaşkanı, Başbakan, gerçekten darbe girişimini ilk kimden ne zaman haber almıştı?.. Bu sürecin enişteden, eşten dosttan öğrenilmesi ne kadar gerçeği yansıtıyordu?.. Genelkurmay Başkanlığı’nda saat 16.00’dan sonra başlayan toplantılardan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ne zaman ilk haberi olabilmişti?..”

 

 

“Erdoğan ‘yaverinize dikkat edin’ diye uyarıldı”

“Saray’daki kaynağımın verdiği bilgiye göre; R. Erdoğan, darbe girişimini ilk olarak tatil yaptığı Marmaris’te önemli bir siyasetçiden kendisine gelen telefonla birlikte haber alıyor. Ankara’daki bu çok önemli siyasetçi, vakit kaybedilmeden kendisinin direkt olarak Erdoğan ile görüştürülmesini istiyor. Telefon vakit geçirilmeden bağlanıyor. Siyasi lider, Erdoğan’a MİT’teki hareketlilikten bahsediyor. MİT Müsteşarının Genelkurmay Başkanlığı’nda toplantıda olduğunu ifade ediyor. Hakan Fidan’ın niye Genelkurmay’a gittiğini o andaki elindeki bilgilerle sıralıyor. Bir de ekliyor “yaverinize dikkat edin…”

“Erdoğan darbeyi 18:30’da öğrendi”

“Saray kaynağımın bana aktardığına göre, Erdoğan’ın duydukları karşısında şaşkınlığını saklayamaması o siyasi lideri de şaşırtıyor. Kaynak, bu telefon görüşmesinin tam saatini hatırlayamasa bile “18.00’den sonraydı” diyor. Erdoğan, düz bir tahminle 18.30’dan sonra olayı araştırmaya başlıyor ve daha sonrası için anlatılanlar, bugüne kadar medyaya yansıyanlara benzer.