07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ziya Dalga mı Geçiyorsun, Ne Alakası Var?”
“Ziya Dalga mı Geçiyorsun, Ne Alakası Var?”

“Ziya Dalga mı Geçiyorsun, Ne Alakası Var?”

Tayyip Erdoğan darbe girişimine ilişkin o gece yaşananları canlı yayında anlattı. Darbeden ne zaman haberdar olduğu sorusuna, “saatleri karıştırdık, 21:30 gibi eniştem beni aradı” cevabını verdi..

İşte Erdoğan’ın darbeyi nasıl ve ne zaman öğrendiğine ilişkin son açıklaması;

“Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var?”

“21.30 gibi eniştem beni arıyor. Daha önce saatleri karıştırdık. ‘Beylerbeyi Sarayı’nın orada bir hareketlilik var’ diyor. Bu haberi aldıktan sonra ben inanamadım. ‘Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var?’ dedim.

“Saat 10’a doğru Fidan’a ulaştım”

“Daha sonra MİT Müsteşarı’nı, Genelkurmay Başkanı’nı aradım, ulaşamadım. Sayın Fidan’a ulaşabildiğimde kendisinden bilgileri aldım. Arada özellikle Başbakanımızla irtibat halindeyiz. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis durumlarını görünce sıkıntı oluyordu. 10’a doğru Fidan’a ulaşma fırsatım oldu. Böyle bir durum olduğunu, kendisinin Genelkurmay’a gittiğini, Genelkurmay’dayken böyle bir durum olmadığını 20.30 gibi gelmiş.”

“İstihbarat zafiyeti var”

“MİT’e geldiğinde orası da bombalanmaya başlamış. Bilgileri o anda kendilerinden kabataslak aldık. Bu süreç içinde maalesef bir gerçeği tespit ettik ki burada ciddi bir istihbarat zafiyeti var. Bu saate kadar bu olmazdı. Bir iki saatin çok büyük önemi var. Bütün bunlara rağmen anında bazı müdahaleler yapılabildi. Uçuşu yapanlara karşı bazı karşı tedbirler alınabildi.”