07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ülkede Baskı Yok Aksine Herkes Fazla Özgür”
“Ülkede Baskı Yok Aksine Herkes Fazla Özgür”

“Ülkede Baskı Yok Aksine Herkes Fazla Özgür”

Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit “Şu an Türkiye’yi nasıl buluyorsunuz?” sorusuna “Söylenildiği kadar baskı olduğunu düşünmüyorum. Bundan daha açık bir toplum görmedim ben. Herkes fazla özgür. Çok fazla atıp tutuyorlar” diye yanıt verdi.

“Ülkede Baskı Yok Aksine Herkes Fazla Özgür”

Oyuncu Hülya Koçyiğit, Posta gazetesinden Alev Gürsoy Cimin’e konuştu. Koçyiğit röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bakışını da anlattı.

“Defalarca çok net biçimde açıkladım; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ben çok başarılı buluyorum. Ben her zaman dürüst oldum. Eleştiriye de açığım. İsteyen istediğini söylesin…” diyen Koçyiğit Erdoğan’la ilgili “Sevmekten öte takdir ediyorum. Çok da destekliyorum. Ama eğitimin düzeltilmesi konusunda kendisinden beklentimiz var. Sanat konusunda da daha büyük teşviklere ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

“SÖYLENİLDİĞİ KADAR BASKI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Hülya Koçyiğit “Şu an Türkiye’yi nasıl buluyorsunuz?” sorusuna “Söylenildiği kadar baskı olduğunu düşünmüyorum. Bundan daha açık bir toplum görmedim ben. Bir kere böylesine bir iletişim çağında yaşarken, sosyal medya hayatımızın bu kadar içindeyken kim kendini baskı altında hissedebilir ki? Kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür. Çok fazla atıp tutuyorlar” diye yanıt verdi.

“KILIÇDAROĞLU BİRÇOK HAYATİ KONUDA SESİNİ ÇIKARMAYIP…”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne de değinen Koçyiğit “Kemal Kılıçdaroğlu birçok hayati konuda sesini çıkarmayıp kendi milletvekili Berberoğlu hapse girince ‘Adalet istiyorum’ dedi. Daha sonra birileri kendisine ‘Herkes için adalet’ istemesini söyledi. Oysa Kılıçdaroğlu kendi milletvekili için yürüyüşe, yola çıkmıştı. Keşke sadece bu konu için değil, herkesi ilgilendiren genel konular için yola çıksaydı demiştim. O da yanlış anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

GÜN GELECEK HERKES TAYYİP BEY’İ TAKDİR EDECEK

AKP’nin başlattığı çözüm sürecinde “Akil İnsan” olduğu hatırlatılması üzerine Koçyiğit “PKK terörü ayrı şey, Kürt halkıyla barışmak, onlara yıllarca verilmeyen haklarını teslim etmek ayrı şey. Bu konuda elimi taşın altına koyduğum için hiç pişman değilim. Elçiye zeval olmaz” dedi.

“GEREKLİLİK OLDUĞUNA HER GEÇEN GÜN BİRAZ DAHA İKNA OLMAYA BAŞLADIM”

Koçyiğit “Başkanlık sistemine nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Onun da Türkiye için gereklilik olduğuna her geçen gün biraz daha ikna olmaya başladım. Çünkü başkanlıkla yönetilen ülkelerde çok daha kolay hareket edilebiliyor. O konuda da ‘Evet’çiydim. Önemli bir sistem değişikliği. Yeni şeyler hep ürkütür. Ama zamanla ‘İyi ki böyle yapılmış’ diyeceğimiz günler gelecek.”