07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Trump’ın Listesinde Bu Sefer İstanbul da Var
Trump’ın Listesinde Bu Sefer İstanbul da Var

Trump’ın Listesinde Bu Sefer İstanbul da Var

ABD Başkanı Donald Trump sekiz ülkeden ABD’ye yapılan uçuşlarda, yolcuların cep telefonunun yanısıra, büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı.AP’ye konuşan bir yetkili söz konusu yasağın, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD’ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını söyledi. Yetkilinin iddiasına göre, söz konusu havalimanları arasında İstanbul’daki Atatürk Havalimanı da var.

Gerekçe:Güvenlik tehdidi

Trump’ın yasak kararının ‘bir güvenlik tehdidi’ sonucu verildiği belirtilirken, uygulamanın bugünden itibaren başlayacağı ifade edildi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçınırken, Dışişleri Bakanlığı’nın havayolu şirketlerini bilgilendirmeye başladığı ifade ediliyor.

THY: Bize henüz bir bilgi gelmedi

Trump’ın imzasıyla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD’ye uçacak yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımının yasaklandığı haberi üzerine THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, ellerine henüz resmi bir bilgi gelmediğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak gelişmeleri takip ettiklerini belirten Üstün, ‘Uçuşlarımızdaki güvenlik uygulamaları normal olarak devam ediyor. Henüz ABD’den gelen resmi bir bilgi yok” dedi.