07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Haraç Çatışması: 3 Ölü, 9 Yaralı
Haraç Çatışması: 3 Ölü, 9 Yaralı

Haraç Çatışması: 3 Ölü, 9 Yaralı

Malatya’da  haraç meselesi nedeniyle bir kafede silahlı çatışma çıktı. Çatışmada, 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Olay Akşam saatlerinde Kanalboyu caddesinde bulunan Blue Star isimli kafede meydana geldi. Bir süre önce kafeye gelerek  haraç isteyen silahlı bir grup akşam saatlerinde tekrar geldi. İçeride müşterilerin bulunduğu bir sırada henüz ismi öğrenilemeyen kafe sahipleri ve çalışanlarla çıkan tartışmanın ardından silahlı çatışma çıktı.

Kafetarya kan gölüne döndü

Haraç istediği öne sürülen grubun açtığı ateş sonucu müşterilerin korku içinde kaçıştığı kafeterya kan gölüne döndü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken,ihbar üzerine çatışmanın yaşandığı kafeye polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen vucutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaşamını yitirdikleri belirlenen Burak.A, Hakan.K ve Serdar. Ö’nün cenazeleri Adlı Tıp Kurumun’a gönderildi. Yaralanan 9 kişi ise ilk tedavileri yapıldıktan sonra ambulanslarla, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı.

 

1 hafta önce de ynı kafede haraççılarla kavga çıkmıştı

Bu arada çatışmanın yaşandığı kafede yaklaşık 1 hafta önce kafe sahibinden haraç isteyen bir grubun yine kavga çıkardığı, ancak olay büyümeden sona erdiği öğrenildi. Kafeleriyle ünlü Kanalboyu ve Fahrikayahan’da son dönemde bazı kişilerin kafe ve restoran sahiplerinden haraç istedikleri, alamadıkları zamanda tartışmaların yaşandığı öne sürüldü.