07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İzmir’de Patlama!
İzmir’de Patlama!

İzmir’de Patlama!

İzmir Adliyesi’nde patlama oldu. İlk gelen bilgilere göre adliyenin girişinde bomba yüklü araç patlatıldı.  Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. 1’i polis 2 kişi şehit oldu, 10 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle polis arasında çatışma çıktı.Teröristlerden ikisi öldürüldü, 1 terörist ise aranıyor.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı açıklamaya göre, Polis teröristlerin aracını durdurmak isteyince çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristler kaçmak isterken araçtaki bombayı patlattı.

İşte Vali Erol Ayyıldız’ın o açıklaması;

“Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Bu çatışmada araç içinde olan teröristler kaçarken, bombalı aracı patlattılar ve bunun sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. Tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok az bir zayiatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında 2 adet kalaşnikof tüfek, ayrıca RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirildi”

Adliye personeli ve içerideki vatandaşlar tamamen adliyeden tahliye edildi.

Olaydan kısa süre sonra ise teröristlere ait bir araç daha bulundu.Bomba olasılığına karşı fünye ile patlatılan aracın teröristlerin kaçış için beklettikleri anlaşıldı.

Öte yandan saldırı sonrası düzenlenen operasyonlarda olayla ilgisi olduğu düşünmülen 2 kişi gözaltına alındı.

İşte patlama anı;

Teröristlerle polisin çatışma anları da amatör kameralara yansıdı;

İşte olay yerinden ilk fotoğraflar:

izmir-de-patlama-230130-1

c1api-pxgaeh6gh

c1aopa7xcaa_ky1