07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Eylemciler DHKP-C Mensubu. Yiyorlar, İçiyorlar”
“Eylemciler DHKP-C Mensubu. Yiyorlar, İçiyorlar”

“Eylemciler DHKP-C Mensubu. Yiyorlar, İçiyorlar”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu işlerine iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevinin 76. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için konuştu. Soylu, Gülmen ve Özakça için “terörrist ifadesini kullandı: Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz.

İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun o açıklamasından başlıklar;

“Eylemciler DHKP-C Mensubu. Yiyorlar, İçiyorlar”

Nuriye Gülmen’in DHKP-C ile doğrudan bir organik bağı söz konusudur. Birçok eylem altına imza atmışlar. Biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz. Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah 9’da oradaki yerlerine gidiyorlar. Doktora muayeneye gidiyorlar, kendi istedikleri gibi rapor vermedi diye doktoru hedef gösterip linç etmeye çalışıyorlar.
Bir zamanlar (Özdemir Sabancı suikastı faillerinden, DHKP-C üyesi) Fehriye Erdal’a yaptıkları gibi şirin, güler yüzlü fotoğraflarını basıyorlar. Daha önce 25 kez gözaltına alınmış, bunlar mı akademisyen? Örgüt adına çalışma ve afiş asma eylemleri var. Kasım ayından bu yana bu kişilere destek veren milletvekilleri ve basın kuruluşları bu kişilerin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğunu hiç söylediler mi?

“Hükümetimiz bu kişilerin aileleriyle görüştü”

“Hükümetimiz bu kişilerin ailesiyle görüştü. ‘Evlatlarını örgütün pençesinden kurtarın’ dendi.  Bu iki ikişinin eylemine destek veren DHKP-C ve aşırı sosyalist unsurlarca yurtdışında yapılan gösteri ve eylemler de cabası. Kanada, Ottowa Parlamentosu önünde eylem yapılıyor bu iki kişi için. ABD’de Beyaz Saray önünde, Fransa’da Paris’te, Belçika’da Brüksel’de. Bunların Türkiye’nin menfaatleri için bir kez Beyaz Saray önüne gittiklerine kimse şahit olmuş değil.”