07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Operasyon IŞİD ve PYD’ye Yönelik”
“Operasyon IŞİD ve PYD’ye Yönelik”

“Operasyon IŞİD ve PYD’ye Yönelik”

Tayyip Erdoğan,  Cerablus bölgesine düzenlenen operasyon için;, “DAİŞ (IŞİD)ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda” açıklamasını yaptı.

Engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde konuşan Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

-DAİŞ (IŞİD)ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik operasyonu ordumuz başlatmış durumda. Bu işin burada noktalanması lazım. Bu sabah 4:00 itibariyle süreç başladı.
Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun onlara karşı bu millet, ordusuyla, polisiyle, korucusuyla ve milleti ile vardır, var olacaktır.

“Onlar kendilerine ne olacağını düşünsün”

(PYD lideri Salih Müslim’in ‘Türkiye Suriye bataklığında. IŞİD gibi yenilecektir’ açıklamasına yönelik)

-Birileri konuşuyor ‘Suriye Türkiye’ye böyle olacak şöyle olacak’ diye ben onlara diyorum ki ‘onlar kendilerine ne olacağını’ düşünsün.

“Bunlar lanetlidir”

12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir. 53 vatandaşımız öldürüldü, bunun bedelini ağır ödeyecekler.
Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa tüm insanlık bundan sorumludur.

“Bunların İslam ile alakası yoktur”

-Alna kelime-i tevhit bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta kelime-i tevhit olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam ile alakası yoktur. Bunlar tam aksine İslam’ın başına bela olmuşlardır bu yüzyılda.

“Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta”

-Şu kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ifade etmek istiyorum: Türkiye, Suriye’de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecektir. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız.