07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karaman’da 2014’ün Sırrı

Karaman’da 2014’ün Sırrı

Karaman’da Ensar/KAİMDER evlerinde yaşanan tecavüz skandalında Mahkeme iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 20 Nisan’da görülecek. Birgün Gazetesi’nden Serbay Mansuroğlu iddianame içeriğinden ilk bilgileri verdi. Buna göre 8 çocuğun kesin şekilde tecavüze uğradığı 2 çocuğun ise vaka üzerinden uzun zaman geçtiği için tecavüzün kesin olarak ispat edilemediği ancak gerçekleşmiş olma ihtimalinin kuvvetli olduğu ifade edildi. Tecavüz vakalarından 8’inin KAİMDER 2 tanesinin Ensar Vakfı’na bağlı evlerde gerçekleştiği de iddianamede yer aldı.

Başsavcılık  tecavüz olaylarının 2014 yılından itibaren gerçekleştiğini ısrarla söylüyor.  2014 yılı önemli çünkü bu iddia Ensar’ı dava sürecinde aklama delili olacak. Oysa davanın öğretmen Muharrem B’nin görev aldığı tüm yılları kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor.

karaman

 

Ensar vakfı  zanlı öğretmenin 2013 yılında sadece 5 ay vakıfta görev aldığını açıklamıştı. Bu açıklama tamamen yalan. Çünkü  2012 yılında öğretmen Muharrem B. Ensar Vakfı yurt/evlerinde kalan çocuklarla yerel internet sitesini ziyaret ediyor. 19 Kasım 2012 tarihli bu haber yerel internet sitesinden tamamen silindi.

ensarsapik4

Karaman Valiliği 17 Mart’ta ilde Vakıf yurdu olmadığını açıklamıştı. Bu açıklama iddianame ile de yalanlanmış oldu. Valilik Ensar/Kaimder sözcüsü gibi açıklama yapmıştı

 

Untitled-1

Karaman Valisi’nin yaptığı açıklama zaten Karaman Başsavcılığı’nın açıklamasıyla da çelişiyor. 14 Mart 2016 tarihli açıklamada “iki farklı yurtta farklı zamanlarda görev yapan şahsın” ifadesi kullanıldı. Devletin iki kurumundaki bu çelişki de davaya dışarıdan müdahalenin olduğunun delili.

Cdqe0ezWoAAJ1lR

KAİMDER’de zanlı öğretmen ile hiç bir ilgilerinin bulunmadığını yapılan haberlerin din eğitimine zarar vermek için yapıldığını açıklamıştı. KAİMDER’in yalanını Gazeteport ortaya çıkardı. Öğretmen Muharrem B. 2014 yılında Kaimder etkinliğinde öğrencilerle sahneye çıkmıştı.

Gazeteport’un yaptığı araştırmalarda tecavüz zanlısı Öğretmen Muharrem B. İle ilgili yeni bilgilere de ulaşıldı. Muharrem B. 2012 yılında açılan Karaman Ensar Vakfı şubesinde aktif olarak görev alıyor. Ensar Vakfı öğrenci ev/yurtlarında etütlere katılıyor. Vakıfta odası bile var. Bu süre içinde Öğretmen Muharrem B. şehir merkezinden bir köye sürgün ediliyor. İddialara göre bazı dedikodular çıkıyor. Ama bir süre uzaklaştırılarak üstü kapatılıyor. Daha Sonra Ensar Vakfı yerine KAİMDER evlerine geçiyor. 2014 yılından itibaren KAİMDER’de evlerinde bizzat da kalıyor. Ensar evi ile de bağlantısı sürüyor.. KAİMDER evinde  12 çocukla birlikte kalıyor. İddialara göre eve gelen siyasiler ve bürokratlar da var. Bu isimleri şimdilik doğrulatamadığımız için yayınlamıyoruz.