07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Karaman’da Ensar’ın Üstünü Örten Vali
Karaman’da Ensar’ın Üstünü Örten Vali

Karaman’da Ensar’ın Üstünü Örten Vali

Karaman’da Ensar Vakfı’na ait evlerde 10’u kesinleşen 45 çocuğa tecavüz iddiasına ilişkin Karaman Valiliği resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı.Valilik o açıklamasında , Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden aldığı bilgiye göre tecavüz sanığı Muammer B.’nin Ensar Vakfı ve KAİMDER üyesi olmadığını açıkladı. Karaman Valiliği KAİMDER ve Ensar Vakfı’nın Karaman’da isimlerine açılmış herhangi bir yurtlarının olmadığını belirtti.

Valilik Ensar Vakfı sözcüsü gibi açıklama yaparken çocukların istismar edildiği yurtların kime ait olduğunu açıklamıyor, araştırmıyor. Valilik yurt olmadığını söylüyor. Oysa Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında “Karaman’da işletildiği anlaşılan iki yurtta” ifadesi var. Resmi, kurumların açıklamaları bile birbirini turmuyor. Valilik Çocukların kaldığı evlerin savcılık açıklamasına göre “yurtların” kime ait olduğunu da açıklamıyor.

 

Untitled-1

Valilik Ensar Vakfı ve KAİMDER’in Karaman’da herhangi bir yurt binasının olmadığını açıkladı ama Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı daha önceki açıklamada “Karaman’da işletildiği anlaşılan 2 yurt” ifadesini kullandı…

Cdqe0ezWoAAJ1lR