07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Kaba Dayak, Elektrik, Basınçlı Su”
“Kaba Dayak, Elektrik, Basınçlı Su”

“Kaba Dayak, Elektrik, Basınçlı Su”

“İmamların Öcü” adlı kitabında TSK’daki Cemaat yapılanmasını anlatan Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ, Yeniçağ gazetesindeki yazısında darbe girişiminde bulanan askerlere sistematik işkence yapıldığını öne sürdü. Damirağ, “kaba dayaktan, elektrik işkencesi, basınçlı suya kadar insanlık dışı uygulamalar günlerce sürüyor” dedi.

İşte Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ’ın, Yeniçağ gazetesindeki o yazısından başlıklar;

“Askere darbe yaptıramayanlar aslında askere darbeyi vuranlardır”

“15 Temmuz kanlı kalkışmasını okuyabilmek için “bu işten kim kârlı çıktı” sorusunun peşine düşmek lazım. Askere darbe yaptıramayanlar aslında askere darbeyi vuranlardır. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy gibi kumpas davaları ile Türk ordusunu zayıf düşürenler 15 Temmuz ile çökerterek hedeflerine ulaşmış oldu. Daha önce yazdım. Altını çizerek tekrar ediyorum. ‘2004 yılı ile başlayan kumpas davaları olmasa 15 Temmuz gerçekleşemezdi.'”

“Bu arada “silah arkadaşlığı hukuku” neredeyse bitme noktasına gelmiş”

“Peki 15 Temmuz’dan bu yana askerin durumu nasıl? Şu ana kadar 3 bin ihraç var. 10 binden fazla tutuklama ve gözaltı. Halen sürmekte olan soruşturmalarla bu rakamlar 2-3 katına çıkabilir. Varsın soruşturma dibine kadar devam etsin ama hukuksuz olmasın. Hiç de iyi haberler almıyoruz. Her şeyden önce işi eğitim olan asker artık eğitime çıkamıyor. Bırakın sabah akşam içtima(toplantı)ları, tekmil almaları 3-4 kişinin yan yana gelmesi bile yasak. Askeri zinde tutan, disiplini sağlayan eğitimdir. Ancak Türk ordusunun en seçkin birliklerinde bile eğitim yapılamıyor. Bu arada “silah arkadaşlığı hukuku” neredeyse bitme noktasına gelmiş. Asker, askere güvenmiyor. Aynı timde biri birine hayatını teslim edenlerin arasına şüphe virüsü girmiş. Kimse farkında değil ama askerde şüphe, ağaç kurdu gibidir. İçini yer bitirir.”

“Kaba dayaktan, elektrik işkencesi, basınçlı suya kadar insanlık dışı uygulamalar günlerce sürüyor”

“FETÖ temizliğini anladık ama kriptolar halen görev başında. Alışılagelmiş taktiklerini yine uyguluyorlar. Kirli ihbarlarla FETÖ ile ilgisi olmayan personelin kıyımına sebep oluyorlar. Ortada somut delil olmadığı halde bu ihbarlara, şüphelere dayanılarak başlarına çuval geçirilen subay, astsubay ve uzmanlara korkunç işkenceler yapıldığı iddiaları hiç de boş değil. İzlerini gözlerimle gördüm. Güvenilir kaynaklardan teyit ettim. Kaba dayaktan, elektrik işkencesi, basınçlı suya kadar insanlık dışı uygulamalar günlerce sürüyor. Ne soruşturma dosyası, ne ifade tutanağı olmadan direkt olarak polise, savcıya teslim edilen askeri personel var. Daha da vahimi darbenin izlerini silme gayretleri de söz konusu. Bazı bilgilerin karartılması için personele çeşitli yöntemlerle baskılar yapıldığı iddialarının mutlaka üstüne gidilmeli.”