07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “FETÖ Sizsiniz, Siz !”
“FETÖ Sizsiniz, Siz !”

“FETÖ Sizsiniz, Siz !”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, “İktidar çıkıp darbecilerle yaptığı ortaklığın hesabını vermeli. Ortalıkta “FETÖ’cü” aramanıza gerek yok. “FETÖ” sizsiniz, siz!” dedi.

İşte Yüksekdağ’ın konuşmasından satırbaşları:

– Siyasi iktidar darbecilerin yapmak istediklerinden fazlasını yapıyor. Meclis’e bugün gelen torba kanun işte bunlardan biridir.

– Kürt’e, sen belediye başkanı olamazsın, illa Saray’ın muhtarı olacaksın diyor! Kimsenin önünde el pençe divan durmayacağız!

– AKP-Saray saldırılarına bugüne kadar nasıl direndiysek, torba ittifaka karşı da öyle direneceğiz. Biriniz değil, topunuz gelin.

– Başbakan 15 yıl öncesine döndü, “Kürt sorunu yoktur” dedi. Çözümden siyasi rant devşirmeye yeltenenler bugün bu noktaya geldi.

– Yüz yıl boyunca atanmış memurlarla Kürtleri yönetmeye kalktınız. Ne oldu? Yönetebildiniz mi?

– Belediyelere kayyum, sömürge uygulamasıdır. Kürtlere “Siz milletvekili de belediye başkanı da seçemezsiniz” diyorlar.

– Memleketi bölen ve bir tarafına sömürge uygulaması yapan bu iktidardır. Kimse boyun eğmemizi beklemesin.

– Halkı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Hakkari ve Şırnak il statüsünü düşürülmeden Cizre ve Yüksekova il yapılabilir.

– Ellerinden gelse bu illeri, ilçeleri haritadan silecekler. Tarihi silecekler. Ama Kürt halkı bu tarihi sizden öğrenmedi.

– Şimdiye dek memleketi parça parça satanlar, toptan satışa başladı. Gelecek paralar ise patronlara gidecek. Patronlara OHAL yok!

– Tuzla’da direnişe geçen işçiler, patronun yanında saf tutan güvenlik güçleri tarafından kurşunlandı. İşte darbe budur!

Ortalıkta “FETÖ’cü” aramanıza gerek yok. “FETÖ” sizsiniz, siz!”

– Ne hikmetse 14 yıl boyunca bir tek onlar kandırılmış. Bizleri kandıramadılar mesela.

– İktidar çıkıp darbecilerle yaptığı ortaklığın hesabını vermeli. Ortalıkta “FETÖ’cü” aramanıza gerek yok. “FETÖ” sizsiniz, siz!

– Dün aynı yollarda yürüdükleri ortaklarını nasıl harcıyorlarsa, bugünkü ortaklarına da aynısını yapacaklar. Bak bugün söylüyoruz.

– HDP ve milyonlarca yurttaştan kaçırarak yapacakları anayasa değişikliği meşru değildir. Merdiven altı anayasa, fason üretimdir.

– Geçtiğimiz günlerde trans birey Hande Kader tecavüz edilip, yakılarak katledildi. O küller, bu vahşeti yaşatanları boğacak!

– Minbiç’te kazanan irade, Suriye’de demokratik güçlerin kazanımıdır. Sadece Kürtler kazanmadı. Arap halkı, Türkmen halkı kazandı.