07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Düşük Profilli ve Bıyıklı Demokrasi
Düşük Profilli ve Bıyıklı Demokrasi

Düşük Profilli ve Bıyıklı Demokrasi

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine genel başkanlık için isimleri geçen Bekir Bozdağ, Efkan Ala ve Yalçın Akdoğan bıyık bıraktı. 3 ismin bıyık kararında Tayyip Erdoğan’ın “bıyık bırakın” telkininin etkili olduğu iddia edildi.

İşte Cumhuriyet Gazetesi’nden Emine Kaplan’ın haberine göre Davutoğlu sonrası AKP’de yaşananlar;

Önce Davutoğlu’nun izleri silinecek

AKP’nin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı bırakacağı ve yeni genel başkanın seçileceği 22 Mayıs’taki 2. Olağanüstü Kongresi’nde, MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu da yeniden belirlenecek. Böylece genel başkanlıktan ayrılacak olan Davutoğlu’nun, bir önceki kongrede kurullara aldığı kendine yakın isimler de tamamen tasfiye edilecek.

Adaylar düşük profilli ve bıyıklı olacak

Yeni genel başkan adaylığı için “düşük profil” kriterinin uygulanacağı dile getirilirken, Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ’ın isimleri öne çıkıyor. Son dönemde bıyık bırakan bakanların sayısının artması dikkat çekerken, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın bıyık bırakmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “bıyık bırakın” telkininin etkili olduğu öğrenildi. Kulislerde, “Genel başkanlık ve bakanlık koltuğu için bıyık mı bırakmak gerekiyor” yorumları yapılıyor.