07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dijital Kaosta 3. Dalga
Dijital Kaosta 3. Dalga

Dijital Kaosta 3. Dalga

WikiLeaks belgelerinin engellenmesi ve Assange’ın öldüğü haberi üzerine Twitter, Spotify, Netflix, Amazon, Tumblr, Reddit’’in de aralarında bulunduğu büyük internet sitelerine dalgalar halinde siber saldırılar düzenlendi. ABD’nin doğu yakasındaki kullanıcılar ulaşım sıkıntısı yaşadı. WikiLeaks saldırıların durdurulması için taraftarlarına çağrıda bulundu.

Gün boyunca saldırıların odağında yer alan internet trafiği firması Dyn, ABD’nin Doğu Yakası’ndaki internet sitelerinin ve servislerin kapatılmasının ardından 3. dalganın yaşandığını duyurdu. CNBC’nin haberine göre şirketten yapılan açıklamada, milyonlarca farklı IP adresinden düzenlenen saldırının ‘iyi planlandığı ve hayata geçirildiği’ belirtildi.

FBI: Siber saldırıları soruşturuyoruz

New Hampshire merkezli Dyn’e yönelik saldırılar yerel saatle 07.10’da başlamış ve gün boyunca devam etmişti. FBI’dan yapılan açıklamada, siber saldırıların soruşturulduğu kaydedildi.

WikiLeaks’ten destekçilerine çağrı: Saldırıları durdurun

Siber saldırıların ardından WikiLeaks’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Bay Assange hala hayatta ve WikiLeaks hala yayın yapıyor. Destekçilerimizden ABD internetini alaşağı etmeyi bırakmalarını istiyoruz. Haklılığınızı kanıtladınız” ifadelerine yer verildi.

BTK da uyardı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da ABD’de yaşanan bir siber saldırı vakası nedeniyle birçok sitede dünya genelinde sorun yaşandığını bildirerek, “Siber saldırılar konusunda tüm operatörlerimizi, kamu kuruluşlarımızı ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.