07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Hani Tankerler Petrol Taşımıyordu?
Hani Tankerler Petrol Taşımıyordu?

Hani Tankerler Petrol Taşımıyordu?

Rusya’nın IŞİD Petrolü Türkiye üzerinden pazarlanıyor iddiası boyut değiştirdi. Rusya savunma bakanlığının yayınladığı uydu görüntülerindeki Türk gümrüğünden geçen tankerlerin petrol taşıdığı iddiaları Erdoğan ve AKP’liler tarafından yalanlanmıştı. Şimdi o tartışma “tankerlerde petrol var mı- yok mu?” sorusu üzerinden değil kime gittiği üzerinden devam ediyor…Tartışmanın bir tarafında ise Bilal Erdoğan var.

Koç Holding’e bağlı Tüpraş, Rusya’nın açıkladığı haritalarda yasa dışı “IŞİD ham petrolünün Batman’daki rafineriye ulaştığı iddiaları üzerine bir açıklama yapmış, Sosyal medyadaki haberler ve iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu bildirmişti. Şimdi tartışmaya Bilal Erdoğan da dahil oldu. İtalya’nın Corriere della Sera gazetesine röportaj veren Bilal Erdoğan  IŞİD petrolü konusunda Koç ailesine gönderme yaptı.

Bilal Erdoğan: IŞİD Petrolünü Koç ailesine sorun

“Türkiye Kürt petrolü satıyor, Ancak Rus haritasına bakılırsa Suriyeli Kürtler IŞİD’in petrolünü Koç ailesinin sahibi olduğu Tüpraş’a getiriyor. Koç ailesi petrolü, belgesi olan kaynaklardan satın aldığını söylüyor. Onlara sormayı deneyin”

 

Daha önce Rusya’nın uydu görüntüleri ile ilgili iddialarına Erdoğan, Davutoğlu ve AKP kanadından farklı açıklamalar yapılmıştı;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Özellikle DAİŞ’in (IŞİD) petrollerini Türkiye’nin satın aldığını söylemek gibi bir iftiranın içerisine girmek, böyle bir iftirayı Türkiye’ye atma hakkına kimse sahip değildir. Türkiye, bir terör örgütünden petrol alacak kadar ahlaki değerlerini kaybetmemiştir. Çok açık ve net, Paris’te de bunu söyledim. Bu iftirayı atanlar, bunu ispat etmek durumundadır. Bunu ispat ettikleri anda ben cumhurbaşkanlığı koltuğunda bir dakika durmam.

Davutoğlu: Türkiye-Suriye sınırı bütün dünya tarafından gözlenen bir sınır. Burada DEAŞ’tan (IŞİD) petrol alacağız da satacağız da…böyle bir şeyin tartışılması bile akla ziyan. Her gün çok sayıda ülkenin koalisyon olarak uçuş yaptığı bölgede kirli bir alışverişten bahsetmenin anlamı yok. Ellerinde bir delil varsa ortaya koyarlar.

 

“Putin Sert Vurdu” haberini okumak için buraya tıklayın

“Rusya Çok Sert Vurdu” haberini okumak için buraya tıklayın

“IŞİD Petrolü ve Türkiye” haberini okumak için buraya tıklayın