07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rusya Çok Sert Vurdu

Rusya Çok Sert Vurdu

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov’ın açıklamaları ve iddiaları çok ciddi. Ne dediğini şimdi tek tek ele alalım.

Erdoğan ve Ailesi Direkt Hedef

– Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin, Suriye’de IŞİD’in elinde olan petrol yataklarından yapılan yasadışı petrol sevkiyatlarıyla doğrudan ilişkisi var

-Batı’da hiç kimse Erdoğan’ın oğlunun yasa dışı petrol ticaretine karışmış olmasıyla ilgilenmiyor. Ama Rus gazeteciler Türkiye’nin suçları hakkında gerçeği söyleyecek kadar cesurdur. Eğer bu kanıtların gerçek olmadığını düşünüyorlarsa, yasadışı petrol ticaretinin gerçekleştiği bölgeleri gazetecilere açsınlar.

– Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözlerin değerini biliyoruz. Türkiye’nin insani yardım görünümünde militanlara silah gönderdiğini ortaya çıkaran Türk gazeteciler Erdoğan’ı yalan söylerken yakaladı. Bunun için de gazetecileri hapse attılar. Erdoğan ve diğer yöneticiler de ne istifa eder ne de yüzlerini çalıntı petrolle sıvasanız bile bunu yaptıklarını kabul eder.

-Bizim amacımız Erdoğan’ın istifa etmesi değil, bu Türkiye halkına bağlı.

“Erdoğan’ın oğlu yasa dışı petrol içinde” sözleri için yine 1 yıl öncesine gitmemiz lazım. Yani Nisan 2014’e. Burak Erdoğan’ın 15 milyon dolara yeni gemi satın aldığı haberleri yayınlanmıştı. Aynı haberde Erdoğan Ailesi’nin, uluslararası sularda ham petrol taşımacılığına da girdiği iddia edilmiş ve Başbakan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile eniştesi Ziya İlgen’in şirket ortağı olduğu belirtilmişti. Ham petrol taşımacılığı yapan Tuzla Tanker İşletmeciliği’nin 5 gemisi bulunduğu da yazılmıştı. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın büyük ortağı olduğu BMZ adlı şirket de 24 Haziran 2014 tarihinde “yakıt taşıma tankeri” aldı. Bilal Erdoğan, Mustafa Erdoğan ve Ziya İlgen’in sahibi olduğu BMZ adlı şirket, gemi için Mübariz Mansimov’a 35 milyon dolar ödedi. Yaklaşık 70 milyon liraya alınan geminin özelliği ise “petrol tankeri” olması. Tanker, uluslararası sularda yakıt taşıyabilme yetkisine sahip…
Yine petrol sevkiyatı ile ilgili Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın adı geçiyordu. Tolga Tanış’ın Potus ve Beyefendi kitabında detayları var. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov 3 gün önce Tayyip Erdoğan’ın oğlunun petrol sektöründe çıkarları olduğunu bildiklerini savunmuş ve damadı Berat Albayrak’ın da Enerji Bakanlığı’na atanmasına dikkat çekmişti. Antonov “Gelecek hafta da Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğini gösteren bilgiler yayınlayacağız.” dedi. Bu bilgiler yayınlanırsa Erdoğan’ın işi bu kez hiç kolay değil. Antonov “Türkiye topraklarından IŞİD ve El Nusra saflarına 2 bin militan, 120 tonun üzerinde askeri mühimmat ve yaklaşık 250 adet motorlu akışı oldu. Güvenilir istihbarat raporlarımıza göre, Türkiye uzun zamandır ve düzenli biçimde bu tür faaliyetler yürütüyor.” sözleri de çok önemli. Erdoğan’ın ilk kez geçen hafta MİT TIR’ları ÖSO’ya gidiyordu açıklamasını da hatırlamamız lazım. İlk kez Erdoğan Bayırbucak Türkmenleri dışında ÖSO adını kullanmıştı. Belki de bu görüntülerin yayınlanacağını duyunca önlem olarak yaptı o açıklamayı.

Güzergah Neresi?

güzergah

– Ana petrol sevkiyat rotalarından biri Türkiye sınırı yakınında. Petrol sevkiyat rotası Suriye’nin doğusundan başlayıp Türkiye’ye gidiyor ve Batman’daki bir rafineride sona eriyor.
– Kasım ayında Türkiye sınırı yakınlarında 16 bin 260 adet petrol tankeri görüldü. Tank sürücülerinden bazıları yüzlerini hırsız gibi maskelerle kapatıyordu. Uzaydan çekilen görüntüler, tankların sınırı geçtikten sonra Türkiye’de ilerlemeye devam ettiğini gösterdi.

Untitled-1

– Bölgede komşu ülkelerden petrol çalan Türk elitleri ve çetelerden oluşan ortak bir ekip çalışıyor. Binlerce tankerden endüstriyel nitelikte çok büyük boyutta petrol, boru hatlarıyla Türkiye’ye ulaştırılıyor.
– IŞİD’in Suriye ve Irak’ta çaldığı petrolün ana tüketicisi Türkiye.

– Bazı durumlarda da IŞİD tankerleri Suriye’nin Türkiye sınırını geçip limanlara gidiyor, petrol buradan işlenmek üzere gemilerle üçüncü ülkelere gidiyor.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Antonov’un IŞİD Petrolü ve güzergahı bilgilerinde detaylarda var. Paylaşılan haritada güzergah net biçimde görülüyor. Özellikle tankerlerin Türkiye bayraklı sınır kapısından girişleri de görülüyor.

 

IŞİD Petrolüne Darbe

Son iki aydır devam eden Rusya’nın hava operasyonunda IŞİD’e ait 32 petrol üretim tesisi ve 11 petrol rafinerisi yok edildi.

-Rusya’nın Suriye’deki hava saldırıları, yasadışı petrol ticaretinden elde edilen cironun neredeyse yarı yarıya azalmasını sağladı.

– Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’deki operasyonları sonucu teröristlerin yasa dışı petrol ticaretinden elde ettiği günlük gelir 3 milyon dolardan 1.5 milyon dolara indi.

Antonov 2 aylık operasyonun IŞİD’in petrol gelirlerine büyük darbe vurduğunu söylüyor. Bu yüzden günlük gelirin 1.5 milyon dolara gerilediğini de ekliyor. Putin Paris’teki İklim Zirvesi’nde Suriye’den İŞİD petrol kervanlarını rahatça Türkiye’ye girişini sağlamak için vurdular.” demişti.