07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Deforme Mermi Ankara’da
Deforme Mermi Ankara’da

Deforme Mermi Ankara’da

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin önemli delillerden biri olan deforme olmuş mermi Ankara Adli Tıp’a gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı’nda ilk incelemeleri yapılan deliller, özel bir kuryeyle Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi. Bu deliller arasında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıkladığı deforme olmuş mermi çekirdeği de bulunuyor. Çamura bulandığı için teknik incelemesi Diyarbakır’da yapılamayan çekirdeğin Adli Tıp Kurumu’nda kimyasal teknikler kullanılarak inceleneceği ifade edildi.

Ankara’ya gönderilen deliller arasında Elçi’den alınan kan örnekleri ve olay yerinden elde edilen bazı vücut sıvılarının da olduğu kaydedildi.Çekirdek üzerinde tespit edilecek bulguların Tahir Elçi’den alınan kan örnekleriyle DNA karşılaştırmasına tabi tutulacağı belirtildi.

Yetkililer, el konulan güvenlik kamerası görüntülerinin incelemesinin de sürdüğünü kaydetti. İstihbarat ve terörle mücadele uzmanlarının incelediği görüntülerde şu ana kadar Tahir Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin bir görüntü tespiti yapılamadığı öğrenildi.