07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ABD’de Silahlı Saldırı
ABD’de Silahlı Saldırı

ABD’de Silahlı Saldırı

Olay ABD’nin Kaliforniya eyaletinde meydana geldi. 14 kişinin öldüğü 17 kişinin de yaralandığı olayla ilgili FBI, henüz terör bağlantılı olup olmadığının  bilinmediğini açıkladı. Polis şüphelilere yönelik operasyonunu sürdürüyor. CNN International, şüphelilerden birinin polis operasyonu sonucu öldürüldüğünü, diğerinin gözaltına alındığını duyurdu. Üçüncü saldırgansa aranıyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan San Bernardino’da kar maskeli ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 3 kişi  saldırı düzenledi. Saldırının gerçekleştiği yerin engellilere hizmet veren bir devlet dairesi olduğu kaydedildi. Görgü tanıkları ağır silahları olan saldırganların binayı bastığını söyledi.Saldırı sonucu 14 kişinin öldüğü ve 17 kişinin yaralandığı açıklandı.

Saldırganlardan biri öldürüldü

Güvenlik güçleri şüphelilerin kaçtığı tahmin edilen siyah jipin yolunu kestikten kısa süre sonra çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre şüphelilerden biri hayatını kaybetti. Çatışma sırasında polislerden birinin yaralandığı ancak durumunun iyi olduğu kaydedildi.Araçtaki 2. saldırgan ise gözaltına alındı. Üçüncü şüpheliyse hala aranıyor.

 İşte saldırının ardından ilk görüntüler;