02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » ” Vatan Sağolsun”
” Vatan Sağolsun”

” Vatan Sağolsun”

Mardin’in Derik İlçesi’nde dün Hükümet Konağı’nda, PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanarak bugün şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ile Konya’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan 1 çocuk annesi eşi Ayşegül Safitürk Gaziantep’e geldi.
Vali Ali Yerlikaya ile İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren’in Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek baş sağlığında bulunduğu kaymakamın babası Asım Safitürk, terörü lanetledi. Baba Safitürk, oğluyla en son Kurban Bayramı’nda görüştüğünü anlatarak şunları söyledi:
“Evlat acısı kolay değil. Evlat acısını tadanlar bilir, ama teselli olduğum bir taraf var. Vatan için şehit olduğu için teselli oldu. Belki de bu 15 Temmuz’dan bu yana bine yakın şehidimiz oldu. Bunların içerisinde bir tane de biz verdiğimiz için bunlar boşa gitmeyecektir. Allah-u Teala şehitlerin mertebesini çok yükseltmiştir. Hiçbir peygamber cennete gittikten sonra ‘Ben tekrar dünyaya gideceğim demiş’ değildir ama şehitler tekrar dünyaya gelip 10 defa daha şehit olmak istemişlerdir. Şehitlerin geriye kalanlarına başsağlığı diliyorum. Memleketin başı sağ olsun. Milletin başı sağ olsun. Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları, Allah’a havale ediyorum. Vatan sağ olsun. Allah vatanımıza, milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin.”