07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kelime Oyunuyla AKlanma Düzen’i
Kelime Oyunuyla AKlanma Düzen’i

Kelime Oyunuyla AKlanma Düzen’i

TRT’nin spor spikeri Ersin Düzen meclise taşınan astronomik maaş iddiaları ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada TRT’den 417 bin lira maaş almadığını, bir yıllık maaşının bile  bu rakama ulaşmadığını söyledi.. Peki çıkan haberler gerçek dışı mı yoksa Ersin Düzen kelime oyunuyla Aklanmaya mı çalışıyor?

Önce Ersin Düzen’in 417 bin liralık maaş aldığı iddiasına ilişkin açıklamasına bakalım;

“417 bin TL benim yıllık gelirim dahi değil”

“Bu yaz olduğu gibi, bugün de maaşımla ilgili iddiaların ortaya atıldığını görüyorum. Sözü edilen rakamlar nasıl olur da bu kadar kolay yazılır, telaffuz edilir anlamak mümkün değil. Hayretle, şaşkınlıkla ve tabii ki üzüntüyle karşıladım. 7.sezonumu geçirdiğim TRT’de, aylık maaşım hiç bir zaman 278 bin TL veya 417 bin TL olmamıştır, olamaz. 417 bin TL benim yıllık gelirim dahi değilken, hatta kat kat üzerinde olmasına rağmen, aylık maaşım gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. İddiayı ortaya atan kişi veya kişiler ücretimin ne olduğunu öğrenebilecekken, tamamen farklı hesaplarla, maksatlı bir şekilde hem şahsım hem de çalıştığım kurum yıpratılmak istenmektedir. Her fırsatta şahsımdan açıklama beklenmektedir, ancak eğer ki ben ayda 417 bin TL maaş alıyorsam, iddiayı ortaya atan kişi veya kişileri bunu ispatlamaya davet ediyorum. Gerçeği yansıtmayan maaş iddiaları ve haberleri için bu açıklamamı dikkate almanızı rica ederim.
Saygılarımla Ersin DÜZEN.”

Peki gerçek ne? İşte Ersin Düzen’e zamdan önce TRT’den ödenen paranın ayrıntıları;

Stadyum programı spikeri Ersin Düzen TRT’den servet kazanan isimlerden sadece bir tanesi. TRT Stadyum için Ersin Düzen’e haftada 69 bin 500, ayda 278 bin lira ödüyor. Peki TRT Ersin Düzen’e bu parayı nasıl aktarıyor?

Ersin Düzen’in sahibi olduğu ERS Prodüksiyon Reklamcılık ve Organizasyon Ltd.Şti ile TRT arasında anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre Ersin Düzen Stadyum programı sunacaktı. Stadyum ortak yapım programı olmasına rağmen TRT’nin kameralarıyla, TRT imkanlarıyla, TRT stüdyolarında çekiliyor. Bu masrafların aslında anlaşma yapılan şirket tarafından yapılması gerekiyor. Özel Tv’lerde ortak yapımlarda kanalın ekip ve ekipmanlar kullanıldığında bunlar ücretten düşülür. Ersin Düzen için bu yapılmadı. TRT ile çalışan diğer ortak yapım şirketleri ile yapılan anlaşmalarda da aynı yöntem izleniyor.

TRT’nin Tanıtım ve Seslendirme İşleri de Verildi

Ersin Düzen ile TRT arasındaki anlaşma sadece Stadyum programını kapsamıyor. Ersin Düzen’in ERS Prodüksiyon Reklamcılık ve Organizasyon Ltd.Şti’ne bir kıyak daha yapıldı. TRT1’in tüm program tanıtım ve seslendirmeleri de Ersin Düzen’in şirketine verildi. 10 bine yakın çalışanı bulunan ve bu zamana kadar TRT içinde yapılan tanıtım ve seslendirmeler dış yapıma devredildi. Özel TV’lerde bile tanıtım departmanlarının yaptığı işi TRT ilk kez dış yapıma verdi.

278 Bine Kılıf

TRT kaynakları Ersin Düzen’in aylık aldığı 278 bin TL’nin kılıfı işte bu seslendirme ve tanıtım işi olduğunu belirttiler. Aynı kaynaklara göre; Ersin Düzen’in Stadyum programı için aldığı ücret aslında düşük yazıldı. Asıl para tanıtım ve seslendirme işi olarak gösterilip ödeniyor. Ersin Düzen “Program ücretim ve aylık maaşımla ilgili hakkımda çıkan iddialar ve haberler yalandır. İftira ve yalanlarla, kişilik haklarımı zedelemeye çalışanlar ile ilgili hukuk yollarına başvuracağım. Sonucunu kamuoyuyla paylaşacağımın bilinmesini rica ederim.” açıklamasını da bu yüzden yaptı.

Yani Ersin Düzen 417 bin liralık maaşı bordro karşılığı değil, avanta işlerle alıyor… Maaşım o kadar değil diyerek de kelime oyunu yapıyor.