02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Vahşet ! 13 Cenaze 60 Kilo…
Vahşet ! 13 Cenaze 60 Kilo…

Vahşet ! 13 Cenaze 60 Kilo…

Diyarbakır’ın Dürümlü Mezrası’nda PKK terörünün patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda öldükleri belirlenen 13 kişi için bugün köyde toplu cenaze töreni düzenlendi. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 12 Mayıs gecesi PKK’lilerin 15 ton bomba yüklü kamyonu infilak ettirdiği saldırıda 4 kişi ölmüş, 12 kişinin de kayıp olduğu belirtilmişti. Kayıp kişiler ve ölen ama kimliği belirlenmeyen  1 kişi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda DNA incelemeleri yapıldı. DNA incelemesinin ardından kayıp 12 kişinin de patlamada öldükleri belirlendi.

13 kişiden geriye kalanların toplam ağırlığı 60 Kilo

Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram. Ölen 13 köylünün cesetleri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak ambulanslarla Tanışık Köyü’ne götürüldü.

page (1)

Köyde ambulanslardan omuzlara alınan cenazeler yakınlarının gözyaşları arasında taziye evinin önünde dizildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Tanışık Köyü’nde 13 kişi için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu, Vali Hüseyin Aksoy ile köylüler katıldı.

13 kişinin tabutları dualar eşliğinde tekrar omuzlara alınarak ambulanslara konuldu buradan ise köy mezarlığına götürülerek iş makineleri ile yanyana kazılan mezarlara defnedildi. Patlamada ölen 3 köylü daha önce toprağa verilmişti.