02 Temmuz 2024 Salı
Ana sayfa » Tazyikli Su, Biber Gazı, TOMA

Tazyikli Su, Biber Gazı, TOMA

Ankara’da geçen yıl meydana gelen ve 102 kişinin yaşamını yitirdiği, 391 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısının yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anmak için Ankara Garı önünde toplanmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Müdahaleler sırasında 60 kişi gözaltına alındı. Polis saldırının gerçekleştiği tren garına giden yolları da kapattı.

“Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te IŞİD’li iki canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı eylemde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Ankara Garı’na giden yolları kapatan polis, bariyerlerle güvenlik önlemi aldı, alana girenleri tek tek aradı. Trene binmek için gelen yolcular da polis eşliğinde gara girdi.

“Tazyikli su, biber gazı, TOMA”

Programa, Ankara Valiliğinin verdiği izin doğrultusunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saldırının gerçekleştiği meydana girmek isteyen gruplara, polis  göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi.

57fb518bc03c0e31c0a3fe0d

Gar Kavşağı, Güvenpark, Gençlik Parkı, Abdi İpekçi Parkı, Opera Köprüsü ve Hacettepe Üniversitesi civarlarında yapılan müdahalelerde 60 kişi gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından aralarında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile bazı CHP ve HDP milletvekillerinin bulunduğu grup alana girdi.

Anma töreni için Bin 700 polis

Anma etkinliğinde, başta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olmak üzere Ankara genelinde bin 700 polis görev yaptı.