07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Ankara Katliamında 7 Ölümcül Günah
Ankara Katliamında 7 Ölümcül Günah

Ankara Katliamında 7 Ölümcül Günah

102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki Barış Mitingine düzenlenen çifte intihar saldırısı adım adım geliyorum dedi.Katliam öncesi ve sonrasında  7 ölümcül ihmal vardı.

1-    Canlı bomba Yunus Emre Alagöz ve yanındaki kişi sabah 07.50’de Ankara’ya geldi. Katliam saatine kadar geçen 2 saat hala sır. Bu 2 saat neden çözülmüyor? Balgat semtinde kiminle temas kurdular ve 2 saat ne yaptılar? Katliamın en kritik bu 2 saati  karanlıkta bırakıldı.

 

2-    Suruç saldırısından 2 ay önce, kardeşi Yusuf Alagöz ile telefon konuşması yapan Ankara katliamı canlı bombası Yunus Emre Alagöz  telefonda kardeşine “...Belki seninle son görüşmem. … Allah için sana vasiyetim, yani aileye sahip çık Yusuf”, “Vallahi burası kadar … bir yer yok. Burası kadar güzel bir yer yok. daha iki tane kardeşi gömdük tez hemen gömdük, gittiler abilerine kavuştular yani daha bir saat olmadı kendim gömdüm yani kardeş Allah yolunda paramparça olmuşlardı” diyor. Çok açık ve net bir şekilde katliam yapacağı belli. Elde böyle bir kayıt varken Yunus Emre Alagöz takip edilmedi.

 

3-    Ankara’da Barış Mitingi için saldırı olabileceği sosyal medya dahil her yerde konuşuluyordu. İstihbarat olarak  Yunus Emre Alagöz’ün ismi de geçiyordu. Buna rağmen miting için gerekli güvenlik önlemleri alınmadı. Aramalar miting alanı çevresiyle kısıtlı tutuldu. Canlı bomba Alagöz 3 aydır aranmasına rağmen katliam yapmaya elini kolunu sallayarak geldi. Bütün bunlar gözönüne alındığında bir güvenlik zaafiyeti değil göz yumma olduğu görülüyor. Ankara Emniyet İstihbarat ve Güvenlik Şube Müdürleri zaafiyet gerekcesiyle görevden alınarak göz yumanlara ulaşmak engellendi.

 

4-    Katliam olduktan sonra yapılan iz sürmede canlı bombalara yardım eden ve Gaziantep’te cephanelik olarak kullanılan ev tesbit edildi. Canlı bombaları Ankara’ya getiren araca eskortluk yapan fırıncı Yakup Şahin de gözaltına alındı. Bütün bunlar olayı çözme başarısı gibi yansıtılırken bütün bu işlemler Barış Mitingi öncesi yapılsaydı katliam gerçekleşmeyecekti. Bu kadar rahat ulaşılan ilişki ve kişilere neden miting öncesi ulaşılmadı?

 

5-    Canlı bombaları Gaziantep’ten Ankara’ya getiren şoför Yakup Şahin 1 aydır emniyet takibindeydi. Katliam günü cep telefonundan Ankara sinyali alınmasına rağmen takip yapılmadı. Katliamdan 22 gün önce Emniyet ve İstihbarat birimlerinin IŞİD’in saldırı yapacağı bilgisine sahip oldukları  devletin resmi kayıtlarında ortaya çıktı. Gizli ibareli belgede açıkca Işid’in saldırı yapacağı ve emniyet birimlerinin harekete geçmesi istendi. Bu iç yazışmaya rağmen katliama seyirci kalındı…

 

6-    IŞİD Suriye’nin Türkiye sınırında yer alan Gaziantep’in Karkamış ile Kilis’in Elbeyli ilçesi arasındaki yaklaşık 80 kilometrelik Cerablus-Çobanbey hattının kontrolünü elinde bulunduruyor. Özellikle Gaziantep’te İsid üssü kurulmasına neden izin verildi?

 

7-    Suruç ve Ankara katliamlarını yapan Şeyh Abdurrahman ve Yunus Emre Alagöz kardeşler Adıyaman’daki Dokumacılar grubu üyeleri. Bu gruba ilişkin Suruç katliamı olmasına rağmen doğru düzgün operasyon yapılmadı..Dokumacılar canlı bomba oluyor, nedeni ise Türkiye vatandaşı olmaları.Sebebi ise rahat gidip gelmeleri, bölgeleri iyi bilmeleri. Yani herkesin bildiği bu bilgiler devlette olmasına rağmen hiç bir önlem alınmadı.