07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Rüşvetle Suçlanan Polis Şefi Serbest Bırakıldı
Rüşvetle Suçlanan Polis Şefi Serbest Bırakıldı

Rüşvetle Suçlanan Polis Şefi Serbest Bırakıldı

Fuhuş ve rüşvetten gözaltına alınan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu’nun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rüşvetle Suçlanan Polis Şefi Serbest Bırakıldı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Hakan Ato çetesine yönelik düzenlediği ikinci dalga fuhuş ve rüşvet operasyonunda, bir süre önce açığa alındıktan sonra gözaltına alınan Kadıköy Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu serbest bırakıldı. Kocaoğlu’na adli kontrol şartı getirildi. Öte yandan Kocaoğlu ile birlikte gözaltına alınan diğer şüphelilerin Emniyet’teki işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamından ifade veren Çiğdem B. isimli kadın emniyet müdürü ile Kalamış’ta buluştuklarını, Şişli’deki evine giderek birlikte olduklarını söylemişti.

Çiğdem B. ifadesinde, rüşvet verdiği iddiasını ise şöyle anlatmışti: “İbrahim Müdür’e ilk etapta işlettiğimiz salonlara göz yumması ve polis tarafından uygulama yapılmaması için 30 bin lira para, daha sonra 3 adet pahalı cep telefonu verdik. Ardından para verme olayını haftalık 7 bin 500 lira olarak düzenli hale getirdik.”

‘EMNİYET MÜDÜRÜ SEVGİLİ YAPTIM’

Şükrü B. adlı şüpheli ise, Çiğdem B.’nin, emniyet müdürü ile ilişkisini çevresine nasıl anlattığına dair şu ifadeyi verdi: “Çiğdem B.’yi yıllardır tanırım. Masöz olarak çalışır. Niyazi Ato’nun ortağıdır. Masaj salonuna sürekli polis baskını yapıldığından kızlar tedirgindi. Bir gün Şişli’deki masaj salonuna Çiğdem keyifli şekilde geldi. ‘Kızlar emniyet müdürü sevgili yaptım. 4-5 gündür takılıyoruz. Cinsel birliktelik yaşadıktan sonra habersiz videosunu çektim. Bundan sonra Kadıköy’deki masaj salonumuza baskın yapılmayacak. Polis bizi idare edecek’ dedi. Hatta müdür, kendisinden habersiz salonlara baskın yapan polisleri sürgüne göndereceğini Çiğdem’e anlatmış.” Tanıklık yapan bir polis memuru da Çiğdem B.’nin telefonda konuşurken karşısındaki kişiye, “Bizim bunlara verdiğimiz para az geldi” dediğini aktardı.

BARIŞ ATAY’ GÖZALTINA ALMAKTA TEHDİT ETMİŞTİ

İbrahim Kocaoğlu, gündeme sadece bu operasyonla gelmedi. Kocaoğlu, Barış Atay’ın sahnelediği “Sadece Diktatör” oyununu yasaklamıştı. Oyunun sahneleneceği Kadıköy’deki Emek Sahnesi’ne de giden Kocaoğlu, Barış Atay’ı gözaltına almakla tehdit etmişti.