07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » İşte Erdoğan’ın Ağzından Kandırılma Kronolojisi
İşte Erdoğan’ın Ağzından Kandırılma Kronolojisi

İşte Erdoğan’ın Ağzından Kandırılma Kronolojisi

Defalarca ‘Aldatıldım’ demişti Erzurum mitinginde “Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan olduk ne aldanan olduk” diyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, daha önce birçok kez aldandığı, yanıldığını söylemişti.

İşte Erdoğan’ın Ağzından Kandırılma Kronolojisi

-Uşak’ta 27 Şubat 2014’te konuşan Erdoğan, “üzülüyorum şu paralel yapıya, o tabanda olan saf, temiz kardeşlerimize, diyorum ki, bu oyuna gelmeyin. Çünkü zekâtını veriyor, tertemiz, hakikaten iyi niyetle veriyor. ‘Burada işte bir hizmet var’ diyor’ ne hizmeti geçin. Aldatılıyoruz, aldatıldık ben dahi aldatıldım” dedi.

-FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 Ağutos 2016’da Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bu hain örgütün gerçek yüzünü çok daha önceden ortaya dökmemiş olmanın üzüntüsü içindeyim. Bundan dolayı hem Rabbimize hem de milletimize verecek hesabımız olduğunu biliyorum. Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi.

-Irak Kürt Bölesel Yönetimi’ndeki (IKBY) referanduma ilişkin 26 Eylül 2017’de Erdoğan, “Açıkçası biz son ana kadar Barzani’nin böyle yanlışa düşeceğine ihtimal vermiyorduk. Demek yanılmışız” diye konuşmuştu.

-El Cezire kanalına 20 Nisan 2017’de konuşan Erdoğan, “Obama döneminde de bu konuda mutabakat vardı fakat Obama maalesef PYD ve YPG konusunda bizleri aldatmıştır ama şu andaki yönetimin aynı durumda olacağına ihtimal vermiyorum” dedi.

-Erdoğan 24 Ocak 2018’de de “Obama döneminde bizim bir de Zeytinlik harekâtı vardı. Ne yazık ki orada Obama bizi aldattı. O harekat Mınbiç’i teröristlerden temizleme harekâtıydı. Sözünde durmadı” demişti