07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’dan Kendisini Protesto Eden İşçilere Fırça
Erdoğan’dan Kendisini Protesto Eden İşçilere Fırça

Erdoğan’dan Kendisini Protesto Eden İşçilere Fırça

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya ve Uşak’ta kadro isteyen işçiler tarafından protesto edildi. İşçilerin tepkisine öfkelenen Erdoğan, “İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğrensin. Siz hala 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Tayyip Erdoğan bu tür sloganlar karşısında pes edecek bir lider değildir” dedi.

Erdoğan’dan Kendisini Protesto Eden İşçilere Fırça

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da partisinin il kongresi öncesi AKP’lilere hitap etti. Türkiye’nin dünyada büyüme sıralamasında 1 numara olduğunu ileri süren Erdoğan, “Kılıçdaroğlu Rabiamızı anlamıyor. PKK’lı teröristlerle el ele, kol kola. Varsın öyle yürüsün. İstanbul’a getirdiği il başkanıyla belli oluyor zaten ne olduğu” dedi.Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. O çok güvendikleri çapulculardan iş çıkmadı. Gerçi o zamanların işe yaramayanları şimdi partilere il başkanı yapmaya başladılar.

TAŞERON İŞÇİSİ KADRO TALEP ETTİ, ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan kendisini protesto eden ve kadro talep eden taşeron işçilerine de tepki göstererek, “Bu zamana kadar size ne anlatıldığını duymuyorsunuz, bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Kaç kere bunları söyledik, anlattık. Sen Karayolllarında kimin elemanısın. Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan, şu anda taşeron kalkıyor” diye yanıt verdi.

“ABD’NİN NE DEDİĞİ ARTIK BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR”

Erdoğan, kongre salonunun önündeki konuşmasını bitirdikten sonra içeri de de konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada “ABD’nin ne dediği artık bizi hiç ilgilendirmiyor. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek” dedi.

“Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın”

Erdoğan konuşurken salondan “İşçilere Kadro” sloganı yükseldi. Erdoğan sloganlara öfkelenerek, “İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğretsin.Siz hala 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını biz yaptık. Elemanların hepsini iş sahibi yaptık. Ne yapıldığını bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TEKBİR GETİREN AKP’LİLERİ UYARDI

Erdoğan solanda tekbir getiren gençleri de uyararak, “Biz bu tür etkinliklerimizde bunları cenazedeymiş gibi yapmayalım. Neyi nerede değerlendireceğimizi çok iyi bilmemiz lazım. Ne dediğimi anlıyorsunuz değil mi?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan daha sonra Uşak’a geldi. Partisinin il kongresi öncesi AKP’lilere hitap eden Erdoğan, burada da kadro isteyen işçiler tarafından protesto edildi. Erdoğan kadro isteyen işçilere şunları söyledi:

Artık taşeron diye bir şey kalmamıştır. Bu iş bitti. Bakın bunları açıkladım. Bütün bunlarla beraber şu anda belediylerde bitler var. KİT’ler de mi taşınıyor. O da taşerondan alınıyor. KİT’in çalışanı oluyor. Cumhurbaşkanlığı’nda taşeronlar vardı. Onları da aldık. Sloganik oyunlara gelmeyin. Hele hele anamuhalefetin oyununa gelmeyin. Tayyip Erdoğan bu tür sloganlar karşısında pes edecek bir lider değildir. Bunu da böyle bilin.