07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » ODTÜ’lüler Madımak’ı Unutmadı
ODTÜ’lüler Madımak’ı Unutmadı

ODTÜ’lüler Madımak’ı Unutmadı

Devrim Stadyumu’nda gerçekleşen 2016-2017 mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Kök’ün protestosunun yanı sıra ODTÜ geleneği haline gelen pankartlar da damgasını vurdu. Öğrenciler bu sene Madımak’ı da unutmadı.

ODTÜ’lüler Madımak’ı Unutmadı

ODTÜ’lü öğrenciler bu sene geçiş töreninde taşıdıkları pankartlarla Madımak katliamını da unutmadı.”Zihinde zaman aşımı yok pankartı taşıyan öğrenciler #Madımaklımda dediler

 Adalet Yürüyüşüne selam gönderdiler

Öğrencilerin mezuniyet alanına gelişlerinde taşıdıkları pankartlarda da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü teması vardı. Öğrencilerin, 18. günü tamamlanan yürüyüşe destek vererek yazdıkları “Herkese selam, ‘Adalet’e hasret” ve “Adalet kullanım kotanız dolmuştur” pankartları dikkat çekti.

“Bilim itaatsiz olana ihtiyaç duyar”, “Ölüm orucunun iftarı olmaz”

ODTÜ mezunları KHK ile ihraçlarının ardından “işimi geri istiyorum” diyerek eyleme başlayan ve tutuklu bulundukları cezaevinde açlık grevinin 116. gününü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yı da unutmadı. Öğrenciler, “Nuriye ve Semih hocam öğrencilerinin mezuniyetini bu sene göremiyorlar!”, “Selam olsun ruhunu açlıkla doyuranlara. Nuriye ve Semih’e özgürlük”, “Bilim itaatsiz olana ihtiyaç duyar”, “Ölüm orucunun iftarı olmaz”, “Ses olan, ışık olan, korkuluk olan, isyan eden yok mu? Nuriye ve Semih 116. gün, Esra Özakça 41. gün, İsmail Erdoğan 39. gün” pankartları ile tutuklu eğitimcilere destek verdi. Öğrenciler, 24’üncü yıl dönümü, mezuniyet tarihine denk gelen Madımak katliamı da unutulmadı.

“Zamanın padişahına bizden selam söyle. Bütün başkanlara hayır”

Öğrencilerin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerinin yer aldığı pankartlarda, “Ben bu okula Cumhuriyet varken girdim”, “Zamanın padişahına bizden selam söyle. Bütün başkanlara hayır”, “Mühürsüz diplomalar da sayılıyor mu hocam”, “OHAL gibiydi. Bu dönem bitecek dedikçe uzadı”, “Damat olmaya puanımız yetmedi, mühendis olduk” ifadeleri yer aldı.
Bu yıl 2312 öğrenci ön lisans ve lisans, 311 öğrenci yüksek lisans ve 129 öğrenci doktora diploması almaya hak kazandı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nden ise 200 civarı lisans öğrencisi mezun oldu. ODTÜ’de bu sene üniversite birincileri İşletme Bölümü’den Oğuz Gençay ve Cihan Şimşek, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden Kazım Ergün ve Hacer Umay Geyikçi, ODTÜ KKK birincileri de Psikoloji bölümünden Çisem Namıkkemaloğlu ve Burcu Kaplan oldu.

İşte ODTÜ’lü öğrencilerin pankartlarından bazıları;