07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Kavurmacı ve Çapkın Tutuklandı
Kavurmacı ve Çapkın Tutuklandı

Kavurmacı ve Çapkın Tutuklandı

Tartışmalı bir hastane raporu ile tahliye edilen ve dün hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile 15 Temmuz sonrası tutuklanıp daha sonra tahliye olan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gözaltına alındı.Sabah adliyeye çıkarılan 2 isim tutuklandı.

Hüseyin Çapkın Emniyete gelerek teslim oldu

Hakkında yakalama kararı çıkarılan  eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın akşam saatlerinde avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.

Kavurmacı ve Çapkın Gözaltında

TUSKON yönetici ve üyelerine yönelik 86 sanık hakkında hazırlanan iddianamede “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Kavurmacı, akşam saatlerinde İstanbul’da gözaltına alındı.

TUSKON İddianamesi kabul edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan 120 sayfalık TUSKON iddianamesi kabul edildi. 1 numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in gösterildiği iddianamede, Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör rögütü kurmak veya yönetmek” ve “Özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenmişti.

Kavurmacı için 15 yıl hapis isteniyor

İddianamede aralarında Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, Faruk Güllü,İsmail Hakkı Kısacık, Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer, Salih Zeki Azak, Semih Sadır, Tolga Güven, Yüksel Nalbant ve Süleyman Düzgün’ün de bulunduğu diğer 83 iş adamının “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Şüphelilerden Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari’nin örgüt üyeliği suçunun yanında “özel belgede sahtecilik” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapisleri istendi.

Kavurmacı’nın hastane raporu çok tartışılmıştı

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 4 Mayıs’ta tahliye edilmiş, bu karar gündeme oturmuştu. Kavurmacı’nın 4 Mayıs’taki tahliyesinde ‘epilepsi’ hastalığı gerekçe gösterilmişti.