07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bu Hollanda’ya Ait Toprağa Saldırıdır”
“Bu Hollanda’ya Ait Toprağa Saldırıdır”

“Bu Hollanda’ya Ait Toprağa Saldırıdır”

Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, Türkiye’den ayrılmayacağını belirterek, “Biz Türkiye’nin bir parçasıyız” dedi. Başkonsolos, Hollanda bayrağının bir gösterici tarafından indirildiğini söyleyerek, “Bu Hollanda’ya ait toprağa bir saldırıdır. Bayrağı yeniden ben çektim” diye konuştu.

“Bayrağımız kesinlikle bir gösterici tarafından indirildi”

Başkonsolos Schuddeboom, 11 Mart Cumartesi günü sabah saat 04.30’a kadar gösteriler nedeniyle uyumadığını belirtirken, bayrağın kesinlikle bir gösterici tarafından indirildiğini söyledi. Schuddeboom, “Bayrak indirildiğinde binadaydım. Kimin indirdiğini Türk medyasından gördüm. Bir büyükelçilik görevlisinin indirdiği iddiası tamamen saçmalık. O gece geç saatlere kadar gösteriler devam etti. Ben yatağa 4-4.30 civarında girdim. Göstericilerin çok profesyonel ses sistemi vardı” dedi.

“Bayrağımızı yeniden ben çektim”

Schuddeboom bayrağın indirildiğini saat 9.30 sularında öğrendiğini ve ardından ikametgâhtan bahçeye çıktığını belirtirken “Saat 10.00 civarında bayrağı yeniden çektim. Onlar suçlu. Araştırma devam ediyor. Biz de bununla ilgili şikâyetimizi Dışişleri’ne ilettik” dedi.

“Bu Hollanda toprağına saldırıdır”

Kamera görüntülerinde bir suçlunun çatıya tırmandığının ve Türk bayrağını astıktan sonra ‘Allahüekber’ diye bağırdığının görüldüğünü belirten Başkonsolos, “Sonuç ne olursa olsun bunu yapmak bir suçtur; bu Hollanda Konsolosluğu’na ait diplomatik toprağına yaşadığı bir saldırıdır” dedi.

İşte o anlar:

 

‘Gitmiyoruz’

Başkonsolos, gösterilerin ardından da eşini Türkiye’den göndermeyeceğini belirtirken, “Biz buradayız. Elbette bu iyi bir durum değil ama biz Türkiye’nin bir parçasıyız. Dört yıldır buradayız; burada olmaktan çok memnunuz. Geçmişte olduğu gibi yine Türk insanı ile teröre karşı birlikte yürüyeceğiz. Ben de umarım ki Türk insanları Hollanda’ya gidecek ve Konsolosluk konusu aşılacak” dedi.