07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Erdoğan’dan Tarihi İtiraf
Erdoğan’dan Tarihi İtiraf

Erdoğan’dan Tarihi İtiraf

AKP Genel başkanı Tayyip Erdoğan, yabancı yatırımcılara hitap ettiği konuşmasında “OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz” ifadelerini kullandı.Erdoğan’dan tarihi bir itiraf daha geldi: OHAL’den istifade ederek  grevlere anında müdahale ediyoruz.

Erdoğan’dan Tarihi İtiraf

İşte Erdoğan’ın, TOBB Kabul Salonu’nda, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, yabancı sermayeli yatırımcılara yönelik konuşmasından başlıklar;

“Adalet yürüyüşü OHAL sayesinde rahat ve huzurlu yapılabildi”

“Biz düşüncemize güvendiğimiz için düşünce özgürlüğünden korkmuyoruz. İşte buyrun 25 gün yürüdüler. Vatandaşlarımız herhangi bir şey yaptılar mı? Mitinglerini de yaptılar mı? Yaptılar. Bu OHAL olmamış olsaydı, bu yürüyüş ve adımlar bu kadar rahat ve huzurlu atılmamış olurdu. Ankara’dan İstanbul’a hükümetin güvencesinde yürüdüler. Hala siz bu hükümete güvenlik yok diyemezsiniz. İnsan utanır.”

“OHAL’den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz”

Şu anda OHAL ile uğraşıp duruyorlar. OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat, bu kadar huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı. Ve OHAL’in sınırlarını da biz belirleriz. OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i.