07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » El Bab Çıkmazı
El Bab Çıkmazı

El Bab Çıkmazı

Fırat Kalkanı harekatının 173’üncü gününde şehit olan askerlerin sayısı 67’e yükseldi. Türkiye neden El Bab’ta? Tayyip Erdoğan‘ın son 5 aylık açıklamaları El Bab’da bulunma nedeni ve sonrasındaki kafa karışıklığını ortaya koyuyor. Erdoğan “Emevi camiinde namaz kılacağız” ile başladı sonra “Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik” 24 saat sonra kendini yalanlayıp ” Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil” dedi. 1 ocak’ta “El Bab’tan sonra daha derine gitmemek lazım” dedi ve bugün “El Bab’dan sonra durmak… Böyle bir şey yok”

Erdoğan’ın Fırat kalkanı Harekatı ve El Bab açıklamaları şöyle;

Emevi Camisi’nde Namaz Kılacağız

5 Eylül 2012
AKP Genel Merkezi genişletilmiş grup toplantısı

-İnşallah biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi’nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi’nin, İbn-i Arabi’nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi’nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu’nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz

El Bab Sonra Münbiç’e Rakka’ya Yöneleceğiz

27 Ekim 2016:
Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni

-Şimdi El Bab’a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab’ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama’yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık.

Zalim Esed’in Hükümranlığına Son Vermek İçin Oraya Girdik

29 Kasım 2016:
İstanbul’daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu:

-Şu anda 600’lü rakamlar konuşuluyor ama hayır. Bana göre Suriye’de 1 milyona yakın insan öldü. Bu ölüm hâlâ devam ediyor. Çocuk, kadın, erkek ayrım yapmaksızın devam ediyor. Nerede BM, ne yapıyor? Irak’ta var mı yine yok. Biz sabır, sabır, sabır dedik en sonunda dayanamadık ve Suriye’ye Özgür Suriye Ordusu ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik? Bizim Suriye’nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprağın gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için. Yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim (Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad) Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil.

Hedefimiz Herhangi Bir Ülke Veya Kişi Değil

1 Aralık 2016:
30. Muhtarlar Toplantısı

-Erdoğan bugün ise, “Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleridir. Defalarca dile getirdiğimiz bu hususta hiç kimsenin şüphesi olmasın, söylediklerimizi de kimse başka bir şekilde yorumlamasın, başka yere çekmesin

El Bab’dan Sonra Daha Derinliğine Gitmemek Lazım

1 Ocak 2017
Afrika gezisi dönüşü

-Cenevre süreci, Rusya ve İran’la birlikte Astana’da başlatılan süreç inşallah rejimi olumlu bir noktaya çeker ve El Bab hallolmuş olur. El Bab’da bundan sonraki süreçte süratle mesafe almak suretiyle oradaki işi bitirmek, daha derinliğine gitmemek lazım

El Bab’dan Sonra Durmak… Böyle Bir Şey Yok

12 Şubat 2017
Körfez ülkeleri ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı

El Bab’dan sonra durmak… Böyle bir şey yok. Orada bir iletişim sıkıntısı olabilir. DEAŞ’ın asıl merkezi El Bab değil Rakka. Nihai hedef de 5 bin km karelik bir alanı temizlemektir.
u anda El Bab gerek bizim gerekse ÖSO tarafından dört bir yandan kuşatılmış durumda. Güçlerimiz merkeze inmiş halde. En önemli nokta biliyorsunuz hastane tepesi. Orası alınmış durumda. Şu anda merkeze girilmiş vaziyette. Artık DEAŞ güçleri tamamiyle El Bab’ı terk etme sürecine girdi. Öyle sanıyorum ki bundan sonrası an meselesidir.