07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Koordinat Muamması
Koordinat Muamması

Koordinat Muamması

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada Rusya Lideri Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Rus hava kuvvetlerinin hava harekâtı sırasında Türk askerlerinin hayatını kaybetmesi nedeniyle baş sağlığı dileklerinde bulunduğunu doğruladı.

İşte Peskov’un o açıklamasındaki ilgili bölüm;

“Putin, Erdoğan’a Türk askerlerinin Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’nin operasyonu sırasında koordinatların teyit edilmemesi sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi” .

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Putin’e verdiği brifingde Rusya ve Türkiye Genelkurmay Başkanlıkları’nın terörle mücadele alanındaki koordinasyon mekanizmasını geliştirmek için çalışma yapma kararı aldığını ifade etti.

Rus Genelkurmayı da aradı..Ortak soruşturma yürütülecek

Rusya Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, El Bab’da yaşanan olay nedeniyle Türk mevkidaşı Hulusi Akar’a başsağlığı diledi.

Rus Genelkurmayı’nın açıklamasında, Rus uçaklarının olayın yaşandığı El Bab bölgesinde IŞİD hedeflerini imha görevlerini yerine getirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Rusya ve Türkiye’nin olayla ilgili ortak soruşturma yürüteceğinin altı çizildi.

Yıldırım: Tatsız Bir olay Yaşanmaması İçin Tedbir Alınmaktadır

Başbakan Binali Yıldırım, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj ile Çankaya Köşkünde yaptığı başbaşa görüşme sonrası ortak basın toplantısında “El Bab operasyonu için “Gerek koalisyon güçleri, gerek Türk Hava Kuvvetleri gerek Rusya ile yapılan koordinasyon sonucu tatsız bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınmaktadır” demişti..

Yıldırım’ın sözleri şöyle;

“186’ıncı günündeyiz. Şu anda kasaba her taraftan kuşatılmış durumda. Hatta, kasabanın dış mahalleleri kontrol altına alınmış vaziyette. Dün akşam başlayan harekatta maalesef yapılan intihar saldırısı sonucu iki askerimiz şehit olmuş, yaralı olan askerlerimiz var. Onların tedavisi yapılıyor. Şehrin etrafındaki stratejik bölgeler ele geçmiş ve şehrin tamamının kontrol altına alınması için çalışmalar devam etmektedir. Güneyde rejime ait unsurların kuzeye doğru hareketlendiği doğrudur. Gerek koalisyon güçleri, gerek Türk Hava Kuvvetleri gerek Rusya ile yapılan koordinasyon sonucu tatsız bir olayın yaşanmaması için gereken tedbirler alınmaktadır”