07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Dün: Eyy Almanya!, Bugün: Canım Almanya
Dün: Eyy Almanya!, Bugün: Canım Almanya

Dün: Eyy Almanya!, Bugün: Canım Almanya

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Havuz medyasına verdiği mülakatta, Almanya’nın teröre destek verdiğini söyleymiş “bunlar yeni nazi akımı” ifadelerini kullanmıştı.. Havuz gazeteleri ise aynı dönem Erdoğan’ın bu cümlelerini manşetlerine taşımıştı.telerinin birinci sayfalarına taşıyor… Tarih 4 Ağustos 2017… Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) için 1 milyar dolarlık ihalleyi Alman Siemens – Türkerler- Kalyon OGG kazandı. Aynı gazeteler bu sefer “canım Almanya” manşetleriyle çıktı…

İşte Erdoğan’ın 13 Mart 2017 tarihinde havuz medyasındaki o konuşması;

‘ALMANYA TERÖRE DESTEK VERİYOR’

AB ülkelerinin hepsini aynı kefeye koymak istemiyorum ama bazıları Türkiye’nin bu yükselişini çekemiyor. Almanya çok açık bir şekilde terör örgütlerine destek veriyor. İstediğin kadar sen Hollanda’nın yanında yer al. Sayın Merkel sen teröristlere destek veriyorsun. 4 bin 500 dosya elinde ve sen bunun hesabını veremiyorsun. Senin devlet televizyonun ‘hayır’ için yayın yapıyor. İşte sen busun. Avrupa’daki vatandaşalarıma sesleniyorum. Türkiye sevdalısı kim varsa desteklerinizi onlara verin.

‘BUNLAR YENİ NAZİ AKIMI’

Viyana sözleşmesi bunların faşistlikleridir. Bunların Viyana Sözleşmesi anlayışı budur. Bunlar yeni nazi akımıdır. 32 vatandaşımız Hollanda ‘da yaralandı bunların yedisinin durumu ağır. Ve Merkel de Holanda’nın yanında yer alıyor. Sana yazıklar olsun ya. Demek ki sen de onlarla aynı kafadasın. Türkiye artık güçlenen bir ülke. Onları çıldırtan da bu zaten. Bu kadar güçlenemezsin diyorlar. Ama güçleneceğiz. Bu iki partiye kesinlikle oy vermemeleri lazım. Evet için bakanıma onay vermeyenler Barolar Birliği Başkanı’na izin veriyor. İşte bakın kimler bize nasıl saldırıyor. Ben inanıyorum ki milli düşünen vatandaşlarım 16 Nisan’da evet demek suretiyle gerekli cevabı verecektir.

Aşağıda da o döneme ve bugüne ait havuz medyasının 180 derece farklı Almanya manşetleri var;