07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » CHP’den 2 Saat Arayla 2 Farklı Açıklama
CHP’den 2 Saat Arayla 2 Farklı Açıklama

CHP’den 2 Saat Arayla 2 Farklı Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “16 Nisan’da yapılan referandum yok hükmündedir irademiz gasp edilmiştir. CHP üzerine düşen her şeyi yapmaya hazırdır. Bunların içine Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de girer” dedi. 2 saat sonra CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ten bir açıklama daha geldi:MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır.

İşte  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin açıklaması;

“Referandumdan ‘Evet’ sonucu çıkmamış ve bir anayasa değişikliği gerçekleşmemiştir. 16 Nisan’da yapılan referandum yok hükmündedir. Bu açıkça mühürsüz bir seçim olmuştur. Referandumda her aşamasında her türlü hile ve sahtekarlığa başvurulmuştur. Halkın oyları ile elde edilemeyen sonuç, YSK’nın açtığı yollarla ve bu yolda örgütlenen bir diz hile ile elde edilmeye çalışılmıştır. Bu referandum şaibeli, tartışmalı bile değildir. Bu referandum açıkça hukuka aykırıdır. Gayri meşrudur ve geçersizdir. Her türlü baskıya rağmen sandığa gitmiş olan milyonlar, hiçbir hile yapmadan, vicdanları ile oy kullanmış olan milyonlar, hile ile oldu bitdiye getirilerek onların kullandığı bu değerli oylar çalınmıştır. Çalınmış olan milletin iradesidir. İrademiz gasp edilmiştir”

“Bunun içine Meclis’ten çekilmek de girer”

“Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde tartışmalı hale geldi. Bunu Türkiye’ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. AGİT gözlemcileri Türkiye’nin davetiyle geldi. Siz bunlara ‘Haddini bil’ diye söylediğinizde suçu kabul ettiğiniz anlama geliyor. Kimseye had bildirmeye değil Türkiye’de demokrasiyi yüceltmeye ihtiyacımız var. Demokratik tüm haklarımızı kullanacağız bunun içine Meclis’ten çekilmek de Meclis’te çalışmaya devam etmek de girer”

Bu da CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün açıklaması;

“Meclisten çekilmeyeceğiz”

“Toplumun değişik kesimlerinden CHP’ye böyle bir öneri gelmiştir ama yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır.”