07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Bugün Medyamız Daha Renkli, Daha Demokratik”
“Bugün Medyamız Daha Renkli, Daha Demokratik”

“Bugün Medyamız Daha Renkli, Daha Demokratik”

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde medya temsilcileri ile iftarda buluştu: Bugün medyamız daha renkli daha demokratik

İşre Erdoğan’ın iftarda yaptığı konuşmasından başlıklar;

“Baskılara, asılsız ithamlara maruz kaldık”

“Maalesef bizler ülkemizde senelerce haber yerine özellikle de dezenformasyonla ağır bir propanganda programıyla hep karşı karşıya kaldık. Bilhassa medya dünyasının köşe başlarında bulunanlar, ellerindeki bütün gücü milletin sesini duyurmak için demokrasinin gelişmesi için değil, özellikle de kendi ideallerini yansıtabilmek, bunu özellikle ısrarla devam ettirebilmek amacıyla kullandılar. Medya, halk adına kamuoyu oluşturan bir kuvvet olmaktan ziyade kendisini siyasetin, yargının, yasamanın, yürütmenin özellikle yerine koyan bir konumda olmuştur. 49 yıllık siyasi hayatım boyunca sadece ulusal değil uluslararası medyada da kara propagandaya muhatap olduğumu sizler de biliyorsunuz. Siyaset yaptığımız partilerde baskılara, asılsız ithamlara maruz kaldık.”

“Bugün Medyamız Daha Renkli, Daha Demokratik”

“İktidarlarımız döneminde diğer alanlarda olduğu gibi medya sektöründe de farklı seslerin, farklı görüşlerin dillendirmesine özellikle imkan sağlamaya gayret ettik. Ayrıcalıklarını kaybedenler bundan rahatsız olsa da bugün medyamızın daha renkli, daha demokratik, daha çoğulcu olduğu bir gerçektir.”

“Yerli ve milli…”

“Manşetini, kalemini, gazete sayfalarını, terör örgütünün emrine verenlerle, silah alıp dağa çıkan arasında bana göre fark yoktur. Terör örgütü mensupları ile işbirliği içinde hukuku çiğnemenin, milli güvenliği tehdit eden eylemlere girişmenin bir müeyyidesi olacaktır. Benim özellikle bir başka ricam da şudur, gerçekten sizler gerek hükümetimizle gerek şahsımla, ne konuşuyorsam, aynı şeyi konuşmak zorunda değilsiniz ama bir şeyi özellikle rica ediyorum o da şudur: Yerli ve milli olarak ülkemizin ve milletimizin menfaatinin olduğu yerde bana göre diğerleri teferruattır. İşte şu anda dağlarda olanlarla dağlara kaçırılanlar ve onların verdiği desteklerle ülkemizi karıştırmanın gayreti içinde olanlar, ekonomide ciddi bir sıçramanın işaretlerinin ortaya çıktığı bir dönemde bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yoktur.”