07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » AKP’li Müteahhitler Ön Sırada Vekiller Arkada
AKP’li Müteahhitler Ön Sırada Vekiller Arkada

AKP’li Müteahhitler Ön Sırada Vekiller Arkada

86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında Sancak grubunun inşaat şirketi Folkart’ın sahibi Mesut Sancak, Vestel’in sahibi Zorlu ve Ali Ağaoğlu protokolün ön sırasına oturtulurken, arka sıralarda yer gösterilen CHP’li milletvekilleri tören salonunu terk etti.

AKP’li Müteahhitler Ön Sırada Vekiller Arkada

Cumhuriyet gazetesinden Hakan Dirik’in haberine göre, 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılışındapPek çok milletvekili ve belediye başkanı, Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki protokolün ön sıralarında yer bulamadı. Ön sıranın bir başında fuarın ana sponsoru AKP’ye yakın Sancak grubunun inşaat şirketi Folkart’ın sahibi Mesut Sancak, diger başında bir diğer sponsor Vestel’in sahibi Nazif Zorlu ile müeahhit Ali Ağaoğlu yer aldı.

CHP’li milletvekilleri salonu terk etti

CHP’li milletvekilleri Musa Çam, Tacattin Bayır, Murat Bakan, Özcan Purçu, Ali Yiğit ve Akif Ekici törenden ayrılan bazı isimler arasında yer aldı. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, olaya tepkisini “Musa Çam ‘Birinci sıraya sermayeyi koymuşlar’ diye çıkıyordu. Sorduğumuzda olayın doğru olduğunu gördük. Nazire yapar gibi bizlere tam da onların, sermaye temsilcilerinin arkasını belirlemişler. AKP milletvekilleri ise ön sıradaydı. Sermayeyi ön sıraya oturtarak, halkın seçtiği milletvekilleri yok sayılmıştır. Bunu protesto etmek amacıyla salondan ayrıldık” dedi.