07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Polis Akademisyenleri Dövdü

Polis Akademisyenleri Dövdü

En fazla KHK ihraçlarının yapıldığı Ankara Üniversitesi’nde akademisyenler ve öğrencilerin çağrısını yaptığı “Büyük Buluşma” öncesi akademisyenlere polis engeli…Akademisyenler üniversiteye alınmadı. Bazıları tartaklanarak gözaltına alındı

KHK ile üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenler #HayırGitmiyoruz çağrısıyla Cebeci yerleşkesinde bir araya gelmek istedi. Ancak, üniversitelerine girmek isteyen akademisyenlere polis saldırdı.

Saat 12.30’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde başlayacak etkinlik öncesi okula girmek isteyen akademisyenler önce okula alınmadı. Ardından tartaklanarak gözaltına alınmaya çalışılan akademisyenler bir süre bekletildi. Bu sırada kampüsün kapısı da çevik kuvvet ekipleri tarafından tutuldu. Bir süre bekleyişin ardından tartaklanarak gözaltına alınmaya çalışılan akademisyenler kampüse girebildi. Bir sivil polis tarafından yumruklandığını söyleyen ihraç edilen akademisyenlerden Cenk Yiğiter, “Bazı arkadaşlarımıza da çevik kuvvet tarafından şiddet uygulandı. Bütün bunlar kampüsün güvenlik amirinin gözü önünde oluyor” dedi. Eğitim Sen Ankara 5 nolu Üniversiteler Şubesi, akademisyenlerin okula alınmadığı ve gözaltına alınmaya çalışıldığını Twitter’dan duyurarak Rektör İbiş’e “Bu rezalet sizin” dedi.

İşte o anlar;