07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Adım Adım ‘Parti Devleti’ne!
Adım Adım ‘Parti Devleti’ne!

Adım Adım ‘Parti Devleti’ne!

Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı olarak partisinin MYK’sini belirledi. Erdoğan, AKP MYK’sına Cumhurbaşkanlığı forsu ile katıldı. Cumhurbaşkanlığı forsu ilk kez bir partinin genel merkezine girdi.

Adım Adım ‘Parti Devleti’ne!

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan’ın haberine göre,  AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Partisinin Genel Başkanı olarak olağanüstü kongrenin ardından ilk kez topladığı MKYK’de partinin yürütme kurulu olan MYK üyelerini belirledi.

 Cumhurbaşkanlığı forsu ilk kez bir parti merkezinde

Erdoğan’ın forslu makam arabasıyla geldiği toplantı salonuna Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı konuldu. MYK’de sınırlı değişiklik yapılması dikkat çekerken, kongrede MKYK listesine giremeyen Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Şaban Dişli’nin yerine 3 yeni isim girerken, Cevdet Yılmaz’ın da yeri kaydırıldı.

Parti MKYK’sında Cumhurbaşkanlığı forsu

Erdoğan, AKP Genel Merkezi’ne forslu makam arabasıyla saat 12.30’da geldi. Parti genel merkezinin 8. katında kendisi için yeniden düzenlenen makam katına geçen Erdoğan, toplantı saatine kadar burada parti yöneticileriyle çalıştı. Genel merkez binasına Erdoğan’ın büyük boy posteri ve parti bayrağı asıldı. MKYK salonunda Erdoğan’ın hemen soluna Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan Türk Bayrağı konuldu.

Yıldırım makam uyduruldu: Genel Başkan vekilliği

MKYK toplantısında partinin yeni yöneticilerinin yer aldığı MYK de belirlendi. Tüzük değişikliğiyle yaratılan yeni makam genel başkanvekilliğine Binali Yıldırım getirildi. 3. Olağan Kongre’de genel başkan yardımcıları Yasin Aktay, Nükhet Hotar ve Şaban Dişli, MKYK dışında kalmıştı. 14 kişiden oluşan MYK’de 11 isim yerini korurken, yalnızca Aktay, Hotar ve Dişli’den boşalan yerlere seçim yapılması dikkat çekti. Aktay’dan boşalan İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Ravza Kavakçı Kan, Hotar’dan boşalan Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Hamza Dağ, Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılan Cevdet Yılmaz’dan boşalan Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Mahir Ünal getirildi. Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Genel Sekreter Abdulhamit Gül yerini korudu.

 

Tayyip Erdoğan bugünkü grup toplantısına katılacak.