07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Yine Parçalasın Diye Serbest Bırakıldı
Yine Parçalasın Diye Serbest Bırakıldı

Yine Parçalasın Diye Serbest Bırakıldı

İzmir Metro’sunda bulunan İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli heykeli belediyede çalışan AKP’li bir meczup  tarafından Mayıs ayında balyozla  parçalanmıştı. Meczup Serdar Kelçe serbest bırakıldı. Ve ilk işi yeniden heykele saldırmak oldu.

Egedesonsöz’ün haberine göre, İzmir Metrosu’nda bulunan ve bir süredir AKP Gençlik Kolları üyeleri tarafından müstehcen olduğu gerekçesiyle protesto edilen İspanyol Sanatçı Almacino Gonzales Andres’in ‘Müzisyen’ isimli eseri uğradığı çirkin saldırının ardından yerinde yeniden sergilenmeye başladıktan sonra yeni bir saldırı girişimine maruz kaldı.

AKP’li bir meczup balyozla parçalamıştı

Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan AKP üyesi Serdar Kelçe, 26 Mayıs’ta İzmirspor İstasyonu’nda sergilenen esere balyozla saldırarak parçalamıştı. Kelçe Emniyet’te yapılan işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken ‘Müzisyen’ adlı ahşap heykel de 17 Haziran günü kısmen onarılarak yerli ve yabancı heykeltıraşlar tarafından eski yerine yerleştirilmişti.

Serbest kaldı, yeniden heykeli parçalamak istedi

Eserin sahibi Andres’in eksik kalan son parçayı kente gelerek tamamlaması beklenirken İzmir’i şok eden bir olay daha yaşandı. Meczup Serdar Kelçe İzmirspor İstasyonu’na bir kez daha giderek heykele yeni bir saldırı girişiminde bulundu. Kelçe güvenlik görevlileri tarafından engellenip , Emniyet’e teslim edildi. Burada ifadesi alındıktan sonra adli kontrol şartıyla yeniden serbest bırakıldı.