07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Yeterki Paraları Getirin”
“Yeterki Paraları Getirin”

“Yeterki Paraları Getirin”

Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan çok tartışılacak bir açıklama. Ağbal, döviz kurundaki astronomik artışla mücadele etmek için , yurt dışında parası olan yurttaşlara seslendi. Türkiye’ye getirilen paranın kaynağının araştırılmayacağı garantisini verdi: Ceza olmayacak, geçmişe yönelik hiçbir soru sormayacağız.

Bloomberg HT’ye konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Varlık Barışı’na ilkişkin “Yurt dışından varlığını Türkiye’ye getiren vatandaşlar için hiçbir soruşturma, araştırma olmayacak” açıklamasını yaptı.

“Soru sormayacağız”

“Geçmişe yönelik hiçbir soru sormayacağız, vatandaş varlığını getirdiği anda diyoruz ki ‘bu para size aittir’, hiçbir soruşturma araştırma yok. Yeter ki bunu kayda alın”

Finans sistemi içinde yurtdışında vatandaşa ait önemli bir varlık olduğunu belirten ve tebliğdeki düzenlemelerin kanuna aykırı olmadığını söyleyen Ağbal, “vatandaşlar da aslında bu konjonktürde paralarını Türkiye’ye getirmek istiyor, bu konuda devletin verdiği sözleri düzenleme olarak bilmek istiyorlar. Tebliğdeki düzenlemeler kanuna aykırı değil. İlk defa varlık barışı kanunu çıkarmadık. Tebliğdeki bazı düzenlemeler bundan önceki varlık barışı tebliğleriyle aynı hükümleri içeriyor” dedi. Ağbal varlık barışını gerekirse uzatabileceklerini ifade etti.