07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » “Ya Komutanım Çok Büyütüyorsun”
“Ya Komutanım Çok Büyütüyorsun”

“Ya Komutanım Çok Büyütüyorsun”

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında “FETÖ” tehdidi konusunda Tayyip Erdoğan’ı uyardığını ancak dikkate almadığını söyledi. Başbuğ, Erdoğan’a “Bakın böyle bir tehdit var. Bugün bize yarın size” dediğini, “Ya komutanım çok büyütüyorsun” yanıtını aldığını açıkladı. Başbuğ, MİT’in kendilerine 8 yıl bilgi vermediğini söyledi.

İşte İlker Başbuğ’un çok konuşulacak 15 Temmuz darbe girişimi ve “FETÖ” uyarısınına ilişkin o açıklamaları;

“Cemaat, müdahale etmeyenler, yararlanmaya çalışanlar”

“15 Temmuz kalkışmasının arkasında planlayan, yöneten, ana isim cemaattir. İkincisi büyük bir ihtimalle anında yapması gereken hareketi yapmayanlar, gecikenler, tereddüde düşenler… Bunlar cemaatçi mi hayır. Üçüncü grup ise cemaatçi olmamasına rağmen buradan istifade etmek isteyenler olabilir.”

“Kalkışma olabileceği aklımın uzundan geçmedi”

“Bir ya da iki kez helikopter gördüm. Aynı zamanda da Sahil Güvenlik botları gördüm, hareketlilik vardı. Biraz tuhaf geldi. Dikkatimi çekti ama kesinlikle bir kalkışma olabileceği aklımın ucundan geçmedi.”

“MİT’ten bize tek bir ‘Şu subay Fettullahçıdır’ istihbaratı gelmedi”

“Daha önce Gülencileri MİT’in verdiği istihbaratla ihraç ederdik. 2002-2010 yılları arasında MİT’ten bize bir tane bile ‘Şu subay Fettullahçıdır’ diye bilgi gelmedi. Cemaatin TSK’ya sızması 70’li yıllara kadar gidiyor. Cemaatin asıl güçlenmesi Turgut Özal zamanında oldu. Bülent Ecevit cemaate sempatiyle bakıyordu. Erbakan rahmetlinin ise cemaatle mesafeli olduğunu görüyoruz.”

“Ya komutanım çok büyütüyorsun”

2007-2011 yılları arası AKP cemaatle ‘tam ittifak’ kurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘Bakın böyle bir tehdit var. Bugün bize yarın size” dedim, Erdoğan ‘Ya komutanım çok büyütüyorsun’ dedi.”

“Tutuklanmam mesajdı”

“Benim tutuklanmam birilerine mesajdır. Tutuklanmamdaki mesaj Başbakan’aydı. Bir ay sonra 7 Şubat MİT olayı patladı.”

TSK’nin yapısının değiştirilmesini doğru bulmadığını belirten Başbuğ, FETÖ’nün nasıl temizleneceği hususunda tedaviye yanlış başlandığını ve durumun “kalp hastasına kanser tedavisi yapılması” gibi olduğunu söyledi.