07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Sır Küpünün Sır Saatleri
Sır Küpünün Sır Saatleri

Sır Küpünün Sır Saatleri

Darbe girişimine ilişkin Tayyip Erdoğan “haberi eniştemden aldım” diyerek istihbarat zafiyetine dikkat çekmiş, MİT müsteşarı Hakan Fidan’a ulaşamadığını söylemişti. Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi’ye göre Binali Yıldırım da 23:00’a kadar Hakan Fidan’a ulaşamamış.

İşte Selvi’nin o iddiasını paylaştığı yazısından bazı bölümler;

Binali Yldırım: Darbeyi Cumhurbaşkanından öğrendim

“Saat 21.00’e kadar Dolmabahçe ofisinde randevularım vardı. Köprüyü geçerken bir hareketlilik olduğunu fark ettim. Sayın Cumhurbaşkanı’nı aradım. Kendisine ulaşan bazı bilgiler olduğunu söyledi, ‘Eve gitme’ dedi. O andan itibaren hareket halinde oldum”

 

“23:00’a kadar MİT müsteşarı ile görüşemedim”

“İlk olarak Genelkurmay Başkanı’nı aradım ama ulaşamadım. MİT Müsteşarı ile saat 23.00’e doğru görüşebildim”

Efkan Ala: 23:00’a kadar darbeden haberim yoktu

“Saat 21.20’de Erzurum’dan uçağa bindim, haberim yoktu. Saat 23.00’te Ankara’ya inince haberim oldu. Havaalanında hemen bir hangara geçtim, oradan yönettim”

“Hakan Fidan teyit için bilinçli olarak oyalandı”

Darbe ihbarını Genelkurmay’a bildiren MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın teyit konusunda bilinçli olarak oyalandığı üzerinde duruluyor.

Halen devam eden iki tehdit var

1­.15 Temmuz gecesinde olduğu gibi bir girişim beklenmiyor ancak bakanlar, darbeci unsurların stratejik hedeflere yönelik suikast girişimi olabilir, tedbirli olun diye uyarılıyor.

2­ Darbeciler kaos çıkarmak ve içsavaşa neden olmak için Öcalan’a yönelik İmralı’ya kamikaze eylemi yapabilir. Buna göre İmralı’da önlemler alındı bilgisi paylaşılıyor.”