07 Ocak 2023 Cumartesi
Ana sayfa » Bu Sefer Hedef Davutoğlu mu?
Bu Sefer Hedef Davutoğlu mu?

Bu Sefer Hedef Davutoğlu mu?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan “FETÖ” soruşturması dün örgütün finans kaynaklarına çevrilmiş ve aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Aydınlı Grup’un başındaki Ömer Faruk Kavurmacı’nın da aralarında bulunduğu bazı işadamları gözaltına alınmıştı. Bugün kü operasyonlarda ise Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, 2010-2012 yılları arasında da özel müşavirliğini yapan eski büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Abdullah Gül’ün de Danışmanlığını yapmıştı

Balık, bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de danışmanlık yapmıştı. 2013’ün Ağustos ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e danışman olan Balık daha önce uzun süre Davutoğlu’nun yanındaydı. Hem Dışişleri’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşaviri olarak da çalışmıştı.

“Davutoğlu’nun Gülen ziyaretini o haber vermişti”

Hürriyet’te yar alan habere göre 2013’te New York’ta Birleşmiş Milletler Zirvesi’ne katılan dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Fetullah Gülen’i ziyaret etmesinden bir hafta sonra haberi olmuştu. Kendisine ziyareti haber veren kişinin Dış Politika danışmanı Gürcan Balık olduğu öne sürülmüştü.